Θ Plus, Υγεία

ΕΟΦ: Ανακαλεί καλλυντικό με αιθέριο έλαιο – Επικίνδυνο το pH του για δέρμα και μάτια

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί καλλυντικό προϊόν με αιθέριο έλαιο. Πρόκειται για το «ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL»

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
Στην επίσημη ανα ανακοίνωση του ΕΟΦ για το ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL, αναφέρεται:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία,
ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας. Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα.

Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το