Τοπικά

Εντός ημερών αξιολογούνται οι διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλίας “Θ”

νοσοκομειο βολου

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να αξιολογηθούν οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλίας από την πενταμελή επιτροπή που συγκρότησε το υπουργείο Υγείας, καθώς από προχθές ξεκίνησε η αξιολόγηση των διοικητών από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.
Στο πλαίσιο τη αξιολόγησης γίνεται 20λεπτη συνέντευξη του διοικητή και αναπληρωτή διοικητή στα μέλη της πενταμελούς επιτροπής, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν θεσμικό ρόλο και το πέμπτο προέρχεται από τον κλάδο της αγοράς.
Σε πρώτη φάση αξιολογούνται οι νυν διοικητές και αναπληρωτές διοικητές. Η αρχή έγινε με τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή της Αττικής, ενώ σε λίγες ημέρες θα μπουν στη διαδικασία της συνέντευξης και οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν το έργο τους δίνοντας έμφαση κυρίως στη διαχείριση, το οικονομικό νοικοκύρεμα, το πνεύμα και το ύφος του μάνατζμεντ, στην πολιτική διαχείριση του φαρμάκου, αλλά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να παραμείνει ένας αριθμός των σημερινών διοικητών που θα έχουν παρουσιάσει έργο, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι να μην κληθούν καν σε συνέντευξη-αξιολόγηση.
Τώρα για όσους θέλουν να γίνουν διοικητές το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για τις θέσεις που θεωρεί ότι πρέπει να καλυφθούν. Δεν αποκλείεται, όμως, πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νυν διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, ώστε να καταλήξει ποιους θέλει να κρατήσει και μετά να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων.
Στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχει το ενδιαφέρον για τις θέσεις τόσο του διοικητή, όσο και του αναπληρωτή διοικητή. Αυτή τη στιγμή χρέη διοικητού εκτελεί ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διοικητής κ. Χαράλαμπος Μπαλής, καθότι ο κ. Καραμπάτσας αποσπάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για να καλύψει το κενό διοίκησης που προκλήθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.
Πάντως εκτιμάται ότι μετά τα Χριστούγεννα το υπουργείο Υγείας θα έχει ορίσει τις νέες διοικήσεις στα Νοσοκομεία της χώρας. Βέβαια αρκετοί διοικητές των οποίων η σύμβαση λήγει πολύ αργότερα είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν αποζημίωση για ενδεχόμενη απόλυσή τους, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το