Αθλητισμός

Έντονος προβληματισμός στη Νίκη για τις δύο συνεχόμενες ήττες

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Νίκη. Η βολιώτικη ομάδα έχασε και στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης» με 2-0 από το Αιγάλεω που δεν ήταν ανώτερό της, με συνέπεια να βρεθεί στην ουρά της βαθμολογίας.

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας έδωσε η Νίκη και επέστρεψε στον Βόλο με την ίδια πικρή γεύση. Εάν προσθέσουμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Αιολικό οι «κυανόλευκοι» μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες χωρίς να πετύχουν ούτε ένα γκολ. Ιδίως στις αναμετρήσεις σε Μυτιλήνη και Αιγάλεω έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, ενώ στη Ρόδο παρουσιάστηκαν πολύ νωθροί, παρότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 20ο λεπτό.
Όλα αυτά έχουν στεναχωρήσει πολύ τη διοίκηση της ΠΑΕ. Σίγουρα το ότι άρχισε πολύ αργά η προετοιμασία είναι μία σοβαρή δικαιολογία, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι ο τρόπος που χάνονται οι αγώνες. Η Νίκη έχει «καταφέρει» να υποστεί τρεις ήττες από κατώτερους αντιπάλους και έχοντας την κατοχή της μπάλας.
Στην αγωνιστική αυτή… αφέλεια ακόμη δεν έχει βρει λύσεις ο Ισαάκ Χοβέ. Η αλήθεια είναι ότι συχνά τα χέρια του είναι δεμένα λόγω των αρκετών τραυματισμών, αλλά είναι ο αρμόδιος για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, πράγμα που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.
Εκτός από τον Ισπανό προπονητή σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι είναι που αγωνίζονται στο γήπεδο και το κακό είναι ότι δεν έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση σε κάποιες φάσεις, κάτι που το πληρώνουν πολύ ακριβά.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Βασίλη Βοσνιάδη, ο οποίος σχολίασε για το ματς της περασμένης Κυριακής: «Γνωρίζαμε ότι το παιχνίδι με το Αιγάλεω ήταν και για τις δύο ομάδες σημαντικό γιατί και οι δύο ήθελαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στις πολύ καλές μονάδες που διαθέτει ο αντίπαλος.
Ξεκινώντας, ελέγξαμε σε γενικές γραμμές το παιχνίδι αλλά από ένα πολύ ωραίο γκολ του ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω μείναμε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι όμως υπήρχαν πολλές μονομαχίες, πολλά φάουλ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι. Αυτό δεν μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θέλαμε. Σ’ ένα σημαντικό σημείο του αγώνα, χάσαμε κι έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή, τον Ροχάνο, με την κόκκινη που δέχθηκε. Στη συνέχεια δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ, κάτι που ήταν λογικό καθώς είχαμε μείνει με δέκα παίκτες».

Ο 25χρονος αμυντικός υποστήριξε ότι τα ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν είναι θέμα ψυχολογίας αλλά κακοτυχίας: «Πιστεύω πως αν έμπαινε το γκολ του Ροχάνο θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι. Μία στιγμή μπορεί να καθορίσει ένα παιχνίδι. Όταν χάνουμε μία σημαντική ευκαιρία και στη συνέχεια δεχόμαστε και κόκκινη κάρτα, είναι λογικό να πέφτει η ψυχολογία μας.
Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν πιστεύω πως είναι θέμα ψυχολογίας, είναι πολλές οι κακοτυχίες που έχουμε. Έχουμε χάσει ποδοσφαιριστές από πολλούς τραυματισμούς, έχουμε χάσει ευκαιρίες σε παιχνίδια. Είμαστε μία ομάδα που διεκδικεί όλα τα παιχνίδια, δεν έχει υπάρξει ομάδα που να μας βάλει στην εστία μας, είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί».
Ο Βασίλης Βοσνιάδης μίλησε και για τα γκολ που δέχεται νωρίς στο ματς η Νίκη: «Όπως είπε και ο κόουτς το ποδόσφαιρο είναι δευτερόλεπτα συγκέντρωσης. Μπορεί να είμαστε συγκεντρωμένοι για 95 λεπτά και σε μία στιγμή από ένα λάθος να δεχόμαστε γκολ. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Η άποψή μου είναι πως δεν μπαίνουμε λάθος στο παιχνίδι. Ειδικά κόντρα στο Αιγάλεω μπήκαμε πολύ διαβασμένοι και θεωρώ πως το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας».
Ασφαλώς κάτι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής και ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπογράμμισε: «Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι γιατί έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ιωνικό. Να δουλέψουμε, να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και να προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια.
Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που ταξίδεψε από τον Βόλο και να δώσουμε χαρά στην πορεία, σ’ αυτόν τον κόσμο».
Όπως και να έχει, η Νίκη οφείλει να βρει άμεσα βαθμούς, προκειμένου να μην κινδυνέψει, αφού έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Η κακή ψυχολογία πρέπει να αντιστραφεί άμεσα κι αυτό θα γίνει εφόσον πάρει τους τρεις βαθμούς εναντίον του Ιωνικού την ερχόμενη Κυριακή στη Νεάπολη.

Το Σάββατο με Ιωνικό, σε απολογία ο Μπαλάφας
Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση της Νίκης με τον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Το ματς θα γίνει στη Νεάπολη με ώρα έναρξης τις 15.00 και θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3.
Στο μεταξύ σε απολογία κλήθηκε ο Σωτήρης Μπαλάφας. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή αμέσως μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα με το Αιγάλεω και κινδυνεύει με ποινή τριών ή τεσσάρων αγωνιστικών. Για τη συμπεριφορά του θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη διοίκηση της ΠΑΕ, όπως επιτάσσει ο εσωτερικός κανονισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Τέλος, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη ευχαριστεί την ΠΑΕ Αιγάλεω για τη φιλοξενία που της επιφύλαξε την περασμένη Κυριακή. «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την ΠΑΕ Αιγάλεω για τη φιλοξενία που προσέφερε στην αποστολή της ομάδας μας, στο πλαίσιο της μεταξύ μας αναμέτρησης στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» και υπόσχεται να την ανταποδώσει στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου που θα γίνει στον Βόλο».

Share
Ετικέτες: ήττεςΝίκη

Πρόσφατα άρθρα

Οικογενειακός φίλος της 17χρονης: Δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία, ίσως κρύβονται κι άλλα πράγματα

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία στον Μοχό της Κρήτης μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας…

26 Μαΐου 2024

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024