Ελλάδα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ενόψει δημοψηφίσματος

vitsa-adwnis

Μικρότερες των προσδοκιών αποδείχθηκαν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες στις διαπραγματεύσεις είπε στο “MEGA Σαββατοκύριακο” ο Δημ. Βίτσας ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε πέντε μήνες δεκαπλασιάζοντας το κόστος του μνημονίου για τον ελληνικό λαό.

“Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αποδείχθηκαν πολύ μικρότερες από αυτό που θα έπρεπε σε σχέση με τις αιτίες που δημιούργησαν την ΕΕ αν θέλετε και την Ευρωζώνη, ένα νόμισμα που υπάρχει 15 χρόνια”, σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναγνώρισε ότι οι δανειστές έβαλαν με τελεσιγραφικό τρόπο την πρόταση στο τραπέζι της συζήτησης και χθες άρχισαν να διαρρέουν ότι δεν ήταν η τελευταία τους.

“Η κυβέρνηση είπε όχι σε μια τέτοια συμφωνία και αυτή την επιλογή την βάζει στη δοκιμασία του ελληνικού λαού και ζητάει να επιδοκιμαστεί αυτή η επιλογή”, ανέφερε για το δημοψήφισμα και ξεκαθάρισε ότι “με μια πολιτική η οποία συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική που έχει αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό στις 25/1 και εντεύθεν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”.

Υπογράμμισε ότι με το διαπραγματευτικό χαρτί του δημοψηφίσματος θα πάει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί “εντός της ΕΕ και εντός της Ευρωζώνης”.

Από τη μεριά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι “είναι λυπηρό να συνεχίζουμε και σήμερα να λέμε αυτά που λέγονταν προεκλογικά και επιβεβαιώθηκε πέντε μήνες ότι δεν ισχύουν” συμπληρώνοντας ότι η διαπραγμάτευση οδήγησε στον δεκαπλασιασμό του κόστους του μνημονίου.

“Όχι μόνο δεν έκαναν πίσω από το φόβο του Grexit αλλά συνέχισαν στις ίδιες δράσεις με πριν”, είπε προσθέτοντας πως τώρα η κυβέρνηση λέει “εάν μου δώσεις το όχι, με τη δύναμη του λαού και τη νωπή λαϊκή εντολή του όχι θα πάω να ξαναδιαπραγματευτώ, μα το έχεις κάνει πέντε μήνες”.

“Εάν ψηφιστεί το όχι η Ελλάδα είναι εκτός ΕΕ, δεν έχουν τον θεσμικό τρόπο να μας βγάλουν, μας κόβουν όμως εντελώς τα λεφτά”, τόνισε στεκόμενος στην απόφαση του Eurogroup σύμφωνα με την οποία “από την Τετάρτη η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος και είναι απαιτητά τα χρήματα του προγράμματος αυτά είναι 142 δισ”.

“Όταν θα πατήσει το κουμπί ο ESM να τα ζητήσει αυτομάτως όλες οι κοινοτικές επιδοτήσεις, είτε είναι αγροτικές επιδοτήσεις, είτε είναι ΕΣΠΑ είτε είναι διαρθρωτικά ταμεία δεν θα φθάνουν στην ελληνική δημοκρατία, λόγω του ESM που τα κατάσχει υπέρ των κρατών που τα χρωστάμε, θα πιστώνονται στην Ελλάδα και θα πηγαίνουν στον ESM”, σημείωσε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το