Τοπικά

Εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού μπήκε ο αντιδήμαρχος κ. Νικοβιώτης με τον επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης κ. Τσανή να αναφέρει ότι εκτελούσε με την επαγγελματική του ιδιότητα έργα στην πλατεία της πόλης, ενώ χωρίς αρμοδιότητα διαχειρίζεται τα μηχανήματα του Δήμου.
«Όταν ανακοινώσατε τους αντιδημάρχους στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας ενημερώσατε ότι θα διαχειρίζεται τα μηχανήματα η τεχνική υπηρεσία με την εποπτεία του αντιδημάρχου κ. Νικοβιώτη. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι μετά από τη αλλαγή του κ. Νικοβιώτη ως αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου στη θέση του κ. Βαλαμούτη, τα μηχανήματα διαχειρίζεται άλλη υπηρεσία υπό την εποπτεία του κ. Νικοβιώτη. Ρωτάμε αν υπάρχει λόγος που τα μηχανήματα… ακολουθούν τον κ. Νικοβιώτη», είπε ο κ. Τσανής απευθυνόμενος στον δήμαρχο και ζήτησε να ενημερωθεί εάν η διαχείριση των μηχανημάτων είναι ανεξάρτητη από την επαγγελματική του ιδιότητα.
«Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος έχει επαγγελματική δραστηριότητα στην εκτέλεση έργων της πλατείας και γεννάται το ερώτημα αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης των υπηρεσιών του Δήμου ή τοποθετούνται κατά τα συμφέροντα και κατά το δοκούν. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια, αλλά και να είναι», είπε ο κ. Τσανής.
«Στο θέμα της πλατείας, ο κ. Νικοβιώτης είχε αναμιχθεί πριν γίνει αντιδήμαρχος. Ο νόμος απαγορεύει στον αιρετό να έχει συνεργασία με τον Δήμο, όχι με τον εργολάβο», απάντησε ο κ. Εσερίδης και δικαιολογήθηκε ότι ο αντιδήμαρχός του ανέλαβε τα μηχανήματα λόγω έλλειψης χρόνου άλλου αντιδημάρχου… Ο κ. Νικοβιώτης ζήτησε από τον κ. Τσανή να μιλά με στοιχεία και εκείνος απάντησε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται στον Δήμο πρέπει να είναι σωστές και να φαίνονται σωστές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διαπληκτισμούς, ενώ επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ πολίτη που αναλάμβανε εργολαβικές εργασίες, με τον δήμαρχο.
Ο εργολάβος κ. Πασχαλούδης κατήγγειλε ότι ο δήμαρχος επηρεάζει αρνητικά με παρεμβάσεις του επαγγελματίες για να μην παίρνει δουλειές, ενώ η κόντρα μεταξύ του δημάρχου και του εργολάβου είχε φτάσει μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Τσανής, ο οποίος μίλησε για τη διαμάχη τους, ενώ η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε και με την παρέμβαση του πρώην δημάρχου κ. Χατζηκυριάκου. Ο κ. Χατζηκυριάκος ενοχλήθηκε όταν ο κ. Εσερίδης του είπε «θα τα πούμε». Επειδή στον Δήμο για τη θητεία του διενεργούνται συνεχώς ΕΔΕ, ο πρώην δήμαρχος είπε: «Είσαι θέατρο, ντροπή σου, όλο λες θα τα πούμε».

Αφυπνίζει ο τραυματισμός του 18χρονου στη Σούρπη
Το θέμα των παρεμβάσεων που πρέπει να υπάρξουν στον δρόμο – «καρμανιόλα» της Σούρπης, με αφορμή και το σοβαρό τροχαίο με τον 18χρονο, έθεσε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σπύρος Γουρναρόπουλος.
Ο κ. Γουναρόπουλος τόνισε ότι ο τραυματισμός ενός παιδιού πρέπει να αφυπνίσει τους πάντες και σημείωσε πως η διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διέρχεται μέσα από τη Σούρπη δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο χωρίς να έχει φωτισμό.
«Δεν έχει φως καθόλου. Εκεί βρίσκονται τα σχολεία μας, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο. Ο μαθητής είναι χτυπημένος πάρα πολύ σοβαρά. Το κίτρινο στον σηματοδότη υπάρχει, αλλά δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Γίνονται πολλά ατυχήματα. Κάτι πρέπει να κάνουμε», είπε.
Ο αντιδήμαρχος κ. Εκκίζογλου τόνισε πως έχει συζητήσει με την τεχνική υπηρεσία και πρόκειται ο Δήμος να τοποθετήσει σ’ αυτό τον δρόμο, σε μήκος τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, τσιμεντόστρωση, με μπαριέρες, για πεζόδρομο και ποδήλατα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το