Τοπικά

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Γιορτή Κρασιού – Με τη συμμετοχή μόνο δύο Συλλόγων η φετινή διοργάνωση

Απορίες προκάλεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση της γιορτής κρασιού δεν μετέχουν όλοι οι σύλλογοι της Νέας Αγχιάλου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά μόνο ο Σύλλογος «Νέα Αγχίαλος» και ο Σύλλογος Οξυωτών. Ο Σύλλογος Νέα Αγχίαλος έχει για αρχιδιδάσκαλο τον νέο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη. Στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι από την περσινή γιορτή οι Σύλλογοι -διοργανωτές εισέπραξαν μόνο 250 ευρώ. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διαμαντένιας αναρωτήθηκε αν και ποιοι σύλλογοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση, για να απαντήσει ο δήμαρχος Α. Μπέος πως “στο παρελθόν δεν υπήρχε διαφάνεια και η δημοτική αρχή επιβλέπει για να μην γίνει καμία λαμογιά».

“Ενημερώθηκα ότι ο Πύρασσος ήταν σε συνεννόηση για να συμμετάσχει. Περιμένουμε ακόμα πότε θα γίνει ο απολογισμός της περσινής χρονιάς. Υποτίθεται ότι η γιορτή αυτή γίνεται για να παίρνουν χρήματα οι σύλλογοι. Πέρυσι περίσσεψαν 250 ευρώ για κάθε σύλλογο και ήταν μεγάλα τα έξοδα φιλοξενίας”, είπε ο κ. Διαμαντένιας.

«Η δημοτική αρχή ανέλαβε μια γιορτή στην οποία δεν υπήρχε διαφάνεια και κανείς δεν ήξερε τι γινόταν. Τώρα, επι πέντε χρόνια, επειδή η δημοτική αρχή έχει την επίβλεψη και όχι τη διοργάνωση, οι σύλλογοι παίρνουν τα χρήματα τους. Αν παίρνουν 900 η 1500…., τουλάχιστον παίρνουν κάτι. Φέρε στις 10 του μήνα τις παλιές αποφάσεις. Τι έπαιρναν πριν το 2014. Εμείς δεν ανακατευόμαστε. Εποπτεύουμε για να μην γίνει καμία λαμογιά. Δεν έχετε επιχειρήματα. Μηδέν, τίποτα. Χαρίζεις έναν γάιδαρο και τον κοιτάει στα δόντια», απάντησε ο Α. Μπέος.

«Είμαι 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και έκανα κριτική. Πρέπει να τη δέχεστε. Προσβάλει τον κόσμο αυτό που είπατε για την Νέα Αγχίαλο», ανταπάντησε ο δημοτικός σύμβουλος και συνέχισε: “Πριν το 2014 οι σύλλογοι έπαιρναν πολύ περισσότερα χρήματα. Τότε υπήρχε διαφάνεια και συμμετείχαν και οι αντιπολιτεύσεις. Τώρα έχει γίνει ένα κλάμπ. Οι αντιπολιτεύσεις δεν ξέρουν ούτε την ώρα των εγκαινίων της γιορτής κρασιού”, είπε.

Αντιδράσεις για τον Ίσαλο

Ο χώρος ψυχαγωγίας “Ίσαλος” στον Άναυρο θα δοθεί για 12 χρόνια στην εταιρεία που τον εκμεταλλεύεται σήμερα καθώς η δημοτική αρχή αποφάσισε την επέκταση της σύμβασης, υποστηρίζοντας πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει επενδυτικό σχέδιο, το οποίο δεν παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Θ. Διαμαντένια.

«Δεσμευόμαστε 12 χρόνια για αυτό το μίσθωμα και συναινούμε πως δεν θα ξεπεράσει τα 3250 ευρώ το μήνα, χωρίς να ξέρουμε τι θα κάνει ο μισθωτής στον χώρο», αναρωτήθηκε και ζήτησε να του γνωστοποιηθεί το πρόσωπο που εκπροσωπεί την εταιρεία.

«Υπάρχουν διάφοροι χώροι στον Βόλο που είχαν μείνει ξενοίκιαστοι, παρατημένοι. Από αυτό το μαγαζί παίρνουμε και 40.000 ευρώ», απάντησε ο Α.Μπέος
«Ρώτησα για το ύψος των κονδυλίων που θα διαθέσει ο επιχειρηματίας για εργασίες ώστε να δούμε αν είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Και εσείς μου λέτε είναι προσωπικό δεδομένο το επιχειρηματικό του πλάνο», αναρωτήθηκε για μια ακόμη φορά ο κ. Διαμαντένιας χωρίς να λάβει απάντηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το