Τοπικά

Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών με 126 εκ. ευρώ 

Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €, όπως ακριβώς είχε διαβεβαιώσει τον βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής Μαγνησίας είχε συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό πριν από ένα μήνα ακριβώς, (15 Οκτωβρίου 2020), όπου είχαν συζητήσει εκτενώς το αίτημα της χώρας μας προς την Ε.Ε. για ενίσχυση προς τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς (λαδιού και ελαιών). Ο υπουργός μάλιστα είχε διαβεβαιώσει τότε τον βουλευτή Μαγνησίας για την θετική έκβαση του αιτήματος της χώρας μας, γεγονός που αποδεικνύεται σήμερα έμπρακτα με την έγκριση της Ε.Ε. και την έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2004-2020.

Ο βουλευτής Μαγνησίας έσπευσε να ευχαριστήσει την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, καθώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το υπουργείο συνεχίζει, συστηματικά και οργανωμένα, την μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της χώρας μας.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια προς ένα από τα κορυφαία προϊόντα που παράγει η Ελλάδα και τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ανάγκη την συγκεκριμένη ενίσχυση, ειδικά την φετινή χρονιά. Πρόκειται για μια ικανοποιητική εξέλιξη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ιταλία ενίσχυσε τους ελαιοπαραγωγούς της με το ποσό των σαράντα εκατομμυρίων ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης, όπως αυτή προκύπτει από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από 17/11/2020 έως 27/11/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό και ειδικότερα στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.
Μέχρι την έναρξη υποβολής των αιτήσεων στήριξης – πληρωμής οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προβούν σε εγγραφή για την απόκτηση των προσωπικών τους κωδικών στο σύστημα μέσω του ιστότοπου https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ .
Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης θα υπάρχει αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο εγγραφής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το