Τοπικά

Ενίσχυση νέων ερευνητών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας θέσει ως στόχους την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και την αποτροπή της διαρροής άριστων επιστημόνων στο εξωτερικό, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών διάρκειας τριών ετών.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εν λόγω δωρεά εγκρίθηκε μετά από πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να ενταχθεί στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος με τίτλο «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων».
Tην Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων εντός του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών και Λαχανά, στον Βόλο.

Η εκπρόσωπος του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών Του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ρόζαλιν Μπέντζαμιν αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων που στόχο έχει να συμβάλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί έντονα από το ανησυχητικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστήριξε με δωρεά του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να ενισχύσει τις ερευνητικές δομές του, έτσι ώστε να μπορέσουν οι νέοι ερευνητές να μείνουν στην Ελλάδα και να αναπτύξουν περαιτέρω την έρευνα. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την ενίσχυση 11 Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα.
Ο αντιπρύτανης Έρευνας καθηγητής Ζήσης Μαμούρης ευχαρίστησε αρχικά το Ίδρυμα για τη δωρεά.
Το Αντικείμενο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα, περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση 20 Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα ιαματικά λουτρά, ο θησαυρός του Μοντεκατίνι

Της Άννας Μαρίας Κουτσιρίμπα - Σεμιλιέτωφ, φιλολόγου - συγγραφέα* Πολύς κόσμος έρχεται από όλη την…

31 Μαρτίου 2024

Αφιέρωμα στην Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»- Σχολείο 120 ετών με δυναμισμό απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης

Ένας αιώνας και 20 χρόνια συμπληρώθηκαν για την Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ». 120 χρόνια…

31 Μαρτίου 2024

Άμαξες

Tα βλέμματα των διερχόμενων οδηγών κέντρισαν σήμερα το πρωί οι δύο άμαξες και τα άλογα…

31 Μαρτίου 2024

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας με δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια, χορούς

To 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης της ΔΔΕ Μαγνησίας, την Παρασκευή…

31 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική – Τα νεότερα για την υγεία του

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κόκοτας. Ο…

31 Μαρτίου 2024

Ραντεβού με ιστορία δύο αιώνων σε στέκι της Ζαγοράς – Το καφενείο «Τζάνος» φιλόξενο και για τον Ελ. Βενιζέλο και τον Γ. Σεφέρη

Ένα ιστορικό κτίσμα με χρήση καφενείου κοσμεί εδώ και δύο αιώνες την όμορφη πλατεία του…

31 Μαρτίου 2024