Τοπικά

Eνημερωτικό πρόγραμμα για τους φροντιστές ασθενών με Alzheimer

adult helping senior in hospital
Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της «Ημέρας Φροντιστή», η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 21 από τις 9:30 το πρωί έως και 13:30 το μεσημέρι, στους χώρους της, στην οδό Τοπάλη 7, δωρεάν εξατομικευμένο ενημερωτικό πρόγραμμα για τους φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας, από τους επαγγελματίες υγείας της Μ.Α.Ν.Α. Κατά το ενημερωτικό πρόγραμμα, οι περιθάλποντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν στους ειδικούς επιστήμονες της Μ.Α.Ν.Α. τις απορίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που βιώνουν. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς απέναντι στο άτομο με άνοια που φροντίζουν, αλλά και για το πώς μπορούν καλύτερα να διαχειριστούν το φορτίο αυτής της φροντίδας. Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε στο 2421031227.
Επίσης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Φροντιστή, η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση την Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 10:30 π.μ στο χώρο της, στην οδό Τοπάλη 7.
Στην εκδήλωση προσκαλούνται όλοι οι φροντιστές ασθενών με άνοια, τόσο αυτών που λαμβάνουν τις υπηρεσίες της Μονάδας, όσο και αυτών που θέλουν απλά να ενημερωθούν. Η τιμητική εκδήλωση έχει σκοπό να διαδώσει το μήνυμα ότι ο φροντιστής έχει δικαίωμα να αποφορτίζεται από την επιβάρυνση που προκαλεί η ενασχόληση με τον ασθενή με άνοια. Για το λόγο αυτό όλοι οι παρευρισκόμενοι θα «αποθέσουν» συμβολικά το φορτίο της φροντίδας, μέσα από ένα εικαστικό δρώμενο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και επαγγελματίες υγείας που θα πληροφορήσουν, θα συζητήσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήματα και αγωνίες φροντιστών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το