Πολιτισμός

Εγγραφές θερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Από την Τρίτη 6 Ιουνίου αρχίζουν τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, τα οποία απευθύνονται σε ηλικίες από 5 έως 10 ετών.
Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.
Τα προγράμματα του Μουσείου είναι τα εξής:
Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των δεινοσαύρων. Σε ένα κύκλο μαθημάτων που διαρκεί έναν μήνα, τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πώς εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στον χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.
Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών. Διάρκεια προγράμματος: 1 μήνας (1 φορά/εβδομάδα).
Θαλάσσιος Κόσμος: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να δουν και να μάθουν τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος.
Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών. Διάρκεια προγράμματος: 1 μήνας (1 φορά/εβδομάδα).
Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στον χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) κάθε Τρίτη ή Πέμπτη απόγευμα. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-13:00 μέχρι και την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6945313309.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το