Τοπικά

Ενεργειακή αναβάθμιση των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών

Πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση των έργων της ενεργειακής αναβάθμισης των Γυμνασίων Αργαλαστής και Μηλεών θα καταθέσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία», του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον». Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο έργων ανέρχεται σε 797.403 ευρώ.
Το Γυμνάσιο Αργαλαστής βρίσκεται εντός οικοπέδου εμβαδού 5.062,50 τ.μ. εντός του οικισμού της Αργαλαστής επί δημοτικής οδού. Στο ίδιο οικόπεδο υφίστανται ισόγειο κτίσμα µε χρήση κυλικείου, διώροφο κτίριο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Λυκείου Αργαλαστής και ισόγειο κτίριο που χρησιμοποιείται ως χώρος τουαλετών.
Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα και συγκεκριμένα ισόγειο που περιλαμβάνει διάδρομο (µη θερμαινόµενος χώρος) µε σκάλα που οδηγεί στον 1ο όροφο, αίθουσα διδασκαλίας, γραφεία καθηγητών, χώρο WC (µη θερμαινόµενος χώρος), λεβητοστάσιο (µη θερμαινόµενος χώρος) και αίθουσα πληροφορικής. Και όροφος που αποτελεί κυρίως θερμαινόµενο χώρο και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εξωτερικό διάδρομο.

Προτείνονται τα παρακάτω μέτρα ενεργειακής αναβάθμισης:
-Θερμομόνωση εσωτερικών επιφανειών.
-Θερμομόνωση οροφής.
-Αντικατάσταση υφισταμένων κουφωμάτων µε νέα από ξύλο µε διπλούς υαλοπίνακες.
-Αντικατάσταση παλιού λέβητα πετρελαίου µε αντλία θερμότητας.
-Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου µε νέα τύπου led.
-Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

Το Γυμνάσιο Μηλεών
Το Γυμνάσιο Μηλεών βρίσκεται εντός του οικισμού των Μηλεών, πρόκειται για διώροφο κτήριο µε συνολικό εμβαδό 605,34 τ.μ. Προτείνονται τα παρακάτω μέτρα ενεργειακής αναβάθμισης:
-Θερμομόνωση επιφανειών εσωτερικά µε διογκωμένη πολυστερίνη.
-Θερμομόνωση οροφής µε διογκωμένη πολυστερίνη.
-Αντικατάσταση υφισταμένων κουφωμάτων µε νέα από ξύλο.
-Αντικατάσταση παλιού λέβητα πετρελαίου µε αντλία θερμότητας.
-Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών του σχολείου µε νέα τύπου led.
Να αναφερθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή προτάσεων για την ένταξη χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των δυο σχολικών κτιρίων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός δήλωσε ότι «προσπαθούμε με την Τεχνική μας Υπηρεσία να αξιοποιήσουμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας».

Παράταση επισκευών
Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του εργολάβου για τη χορήγηση δίμηνης παράτασης στην ολοκλήρωση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων», για δύο μήνες, μέχρι τις 24 Απριλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το