Τοπικά

Ένας πλειστηριασμός σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου

Ένας πλειστηριασμός ακινήτου είναι προγραμματισμένος να διενεργηθεί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου, την ώρα που οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας συνεχίζουν την αποχή τους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, που το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να ξεκινήσει να λειτουργεί τέλη του τρέχοντα μήνα.

Ο πλειστηριασμός που είναι προγραμματισμένος για σήμερα, αφορά ξενώνα διώροφο με υπόγειο σε περιοχή του Πηλίου, ιδιοκτησίας ιδιώτη, με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ. Πρόκειται για ξενώνα του οποίου το υπόγειο είναι εμβαδού 118 τ.μ. και ο κάθε όροφος έχει εμβαδό 100,80 τ.μ. Επισπεύδουσα είναι τράπεζα.

Στο μεταξύ οι συμβολαιογράφοι του Συλλόγου περιφέρειας Εφετείου Λάρισας συνεχίζουν την αποχή τους από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που έχει ανοίξει και λειτουργεί πλέον υπό την αιγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Ο εν λόγω Σύλλογος φέρεται να έχει υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας, ενώ ο πρόεδρός του κ. Γ. Ρούσκας φέρεται να έχει δηλώσει, πως σε περίπτωση που οι συμβολαιογράφοι μιας περιφέρειας, όπως αυτή του Εφετείου Λάρισας, απέχουν από τους πλειστηριασμούς, αυτούς θα μπορούν να τους υλοποιήσουν συνάδελφοί τους, ανεξαρτήτως της έδρας τους…

Σημειώνεται ότι οι οκτώ από τους εννέα συνολικά συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας έχουν αποφασίσει αποχή από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με βασικό αίτημα, την πλατφόρμα να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι ιδιωτική εταιρεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το