Πολιτισμός

«Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται» – Εορταστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στη Νέα Ιωνία

Πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα εγκαίνια της εορταστικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται», η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, παρουσία αρκετού κόσμου.


Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται μετά από πρόταση της Έλενας Νικηφόρου, υπεύθυνης του Τμήματος Ζωγραφικής, που λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.


Στην έκθεση εκθέτουν έργα τους τρεις καλλιτέχνες, ο Γεώργιος Ζήσης, η Βασιλική Πέρκα και η Χριστίνα Στεφανούλη, που γεννήθηκαν ή ζουν και εργάζονται στον Βόλο, με διαρκή παρουσία στην καλλιτεχνική σκηνή.


Η κ. Έλενα Νικηφόρου τόνισε ότι η αρχική ιδέα για την έκθεση δημιουργήθηκε όταν ήθελε η ίδια να κάνει κάτι για τα παιδιά του Τμήματος Ζωγραφικής για να μπορούν να γνωρίσουν από κοντά καλλιτέχνες, να μάθουν για τα έργα τους και αυτά που έχουν καταφέρει. «Η έκθεση έχει τον ρόλο να δείξει στα παιδιά ότι είναι εφικτό να γίνουν καλλιτέχνες, γνωρίζοντας από κοντά από πού ξεκίνησε κάποιος και πού κατάφερε να φτάσει» σημείωσε.


Η ίδια ανέφερε ότι πολλές φορές η έμπνευση στα παιδιά είναι κάτι το έμφυτο, ενώ επισήμανε ότι «όταν ασχολούμαστε πάρα πολύ με τα παιδιά για να τους δείξουμε κάποια πράγματα, καταστρέφουμε εν μέρει την προσωπικότητά τους ως καλλιτέχνες».


Να σημειωθεί ότι το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα-Παρασκευή 15.00 -21.00.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το