Τοπικά

Έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

 

Την Τρίτη 18/10 τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου 1, παρουσία του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Πόλης μας, της Προέδρου κ. Σοφίας Χάλαρη, της Αντιπροέδρου κ. Βούλας Αναγνώστου, και Μελών του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σπουδαστών, Εκπαιδευτών, Γονέων και του Προσωπικού του ΙΙΕΚ και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Α. Μπέος ευχήθηκε στους σπουδαστές καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, ενώ η Πρόεδρος κ. Σοφία Χάλαρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΙΙΕΚ, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του και στην προσπάθεια που γίνεται από την Δημοτική Αρχή για την καταπολέμηση της ανεργίας στοχεύοντας στην γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΙΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν 6 υποτροφίες σε Σπουδαστές και Σπουδάστριες της περσινής χρονιάς, που είχαν την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα.

Σπουδάστριες της ειδικότητας Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής ετοίμασαν και πρόσφεραν γλυκά στους παρευρισκόμενους με την επιμέλεια του Εκπαιδευτή τους.
Με την έναρξη των μαθημάτων το ΙΙΕΚ υποδέχτηκε και ομάδα Σπουδαστριών της Ανώτερης Σχολής Μόδας της Τσεχίας, Vosonspso, οι οποίες με τη συνοδεία Καθηγήτριας τους υλοποιούν Erasmus+ project κατάρτισης 2 εβδομάδων.

Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο παρέχονται στους σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου :
Εξειδίκευση σε σύγχρονα ξενοδοχειακά προγράμματα
Εκμάθηση σχεδιαστικών προγραμμάτων στις εφαρμοσμένες τέχνες τελευταίας τεχνολογίας,
Εκμάθηση χρήσης Η/Υ με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης γνώσεων.
Υποτροφίες στους 3 καλύτερους σπουδαστές του Β΄ Εξαμήνου με μείωση 30% των διδάκτρων της επόμενης χρονιάς.
Συμμετοχή σε διαγωνισμούς
Έκπτωση σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις
Ασφάλιση σπουδαστών κατά την διάρκεια της κατάρτισης και της Πρακτικής Άσκησης.
Συμμετοχή σε projects πραγματικού χρόνου εργασίας.
Φοιτητική Κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε συνεργασία με την Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου καθώς και εκπτωτική κάρτα σε συνεργασία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Τη νέα εκπαιδευτική περίοδο το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης για όλους τους δημότες και τους σπουδαστές με πλούσια θεματολογία στους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών, της πληροφορικής, των οικονομικών, της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη Γραμματεία της Σχολής στο τηλέφωνο: 2421056446 , καθημερινά 8:00-15:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το