Ελλάδα

Ενα βαρέλι γεμάτο γνώση -Η εντυπωσιακή πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη

vivliothiki-plagia

Ένα βαρέλι γεμάτο… γνώση ξεφύτρωσε στον πρώτο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Είναι η ιδιαίτερη πρώτη δημόσια ανταλλακτική βιβλιοθήκη της πόλης.

Το τεράστιο, αναποδογυρισμένο βαρέλι, στηρίζεται πάνω σε τέσσερα ξύλινα «πόδια» και είναι η βιβλιοθήκη που δημιούργησε η ομάδα «Thessaloniki Next2U» και ήδη κέρδισε τα βλέμματα των περαστικών, που με περιέργεια άρχισαν να το εξετάζουν προσεκτικά.

Η φιλοσοφία αυτής της βιβλιοθήκης είναι απλή όπως εξηγεί ο Δημήτρης Θεοδωράκος, που μαζί με τον Βαγγέλη Κοκκοτζή και την Ιωάννα Καρυπίδου «τρέχουν» αυτό το πρότζεκτ. Να παίρνει κάποιος ένα βιβλίο και να αφήνει ένα άλλο.

Ο σκελετός της βιβλιοθήκης αποτελείται από τέσσερα ξύλινα «πόδια» και η οροφή της είναι μία δεξαμενή, ένας κάδος που χρησιμοποιούν οι οινοπαραγωγοί για την αποθήκευση των σταφυλιών. Για τους έξι μήνες που θα μείνει στον πρώτο προβλήτα, η ομάδα έχει αναλάβει να την εφοδιάζει με βιβλία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα, θα ακολουθήσει μία ακόμη ανάλογη βιβλιοθήκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ιδέα παρουσιάστηκε στο 3ο FEAST Thessaloniki, τον περασμένο Οκτώβριο και κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το