Κόσμος

Ένα ολόκληρο χωριό στο Καζακστάν πέφτει σε ύπνωση

pic2

Το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης φαίνεται να ζωντανεύει σε χωριό του Καζακστάν, όπου ένας στους δέκα κατοίκους πέφτει σε μια μορφή ύπνωσης, με πολλούς από αυτούς να αδυνατούν να ξυπνήσουν για μέρες. Η διαταραχή της συγκεκριμένης υπνηλίας παραμένει ένα άλυτο μυστήριο με τους κατοίκους να έχουν τρομοκρατηθεί από την ασθένεια μιας και δεν γνωρίζουν την προέλευσή της ή τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης ασθένειας, ενώ την ίδια στιγμή οι ρυθμοί της καθημερινής ζωής του χωριού έχουν πέσει, εξαιτίας της αδράνειας ενός μεγάλου μέρους των κατοίκων του.

Η “επιδημία του ύπνου”, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, καθώς φαίνεται ότι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται για χρόνια αντιμέτωποι με το φαινόμενο, το οποίο έχει λάβει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις με τους ίδιους να φοβούνται μήπως ολόκληρο το χωριό παραλύσει από τα μάγια του Μορφέα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει οικογένεια που έστω και ένα μέλος της να μην έχει προσβληθεί από την ασθένεια.

Ειδικοί επιστήμονες, επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν το φαινόμενο και να βρουν μια λύση για το πρόβλημα του χωριού, ωστόσο παρά τις έρευνες που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η αιτία της επιδημίας.

Συγγενείς των ασθενών δηλώνουν ότι οι προσπάθειές τους να τους ξυπνήσουν αποτυγχάνουν, καθώς όπως αναφέρουν οι ασθενείς φαίνεται να προσπαθούν να ξυπνήσουν, ωστόσο δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους. Μερικές από τις παρενέργειες της ασθένειας είναι η απώλεια μνήμης, η ναυτία και οι ζαλάδες, ” είναι σαν μεθυσμένοι” λένε οι συγγενείς.

Οι γιατροί της κοινότητας αναφέρουν ότι πολλοί από τους ασθενείς έχουν κοιμηθεί για μια ολόκληρη εβδομάδα, όμως μετά την αποτελεσματική θεραπεία τους μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στις καθημερινές τους ασχολίες.

Πολλοί ντόπιοι κατηγορούν για το φαινόμενο ένα ορυχείο, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή και τα επιβλαβή αέρια που απελευθερώνονται από αυτό. Ωστόσο οι αρχές δηλώνουν ότι οι εργάτες του ορυχείου δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, παρόλο που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα επιβλαβή αέρια.

Παράλληλα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ραδιενέργεια του εδάφους της περιοχής είναι σε κανονικά επίπεδα, γεγονός που αποκλείει την επίδραση της ραδιενέργειας.

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το