Κόσμος

Ένα αγόρι, ο πατέρας του και ο παππούς του σκοτώθηκαν από ρωσικό χτύπημα στο Ντονέτσκ

Ένα αγόρι ηλικίας τεσσάρων ετών, ο πατέρας του και ο παππούς του σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε ότι τραυματίστηκαν επίσης πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι παιδιά.

“Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την κατοικημένη περιοχή Ουκραΐνσκ (στο δυτικό τμήμα της πόλης Ντονέτσκ) με πυροβολικό. Ένα αγόρι τεσσάρων ετών, ο πατέρας του και ο παππούς του σκοτώθηκαν”, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο είχε ανακοινώσει ότι ακόμη δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε άλλες επιθέσεις στην περιφέρεια.

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας λέει ότι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, και παραλιακές περιοχές εκεί κοντά, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν έκανε τη δήλωση αυτή στην εφαρμογή Telegram καθώς εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να απομακρύνουν ανθρώπους μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κατάρρευση του κοντινού φράγματος Καχόβκα προχθές Τρίτη.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται στη Χερσώνα είπε ότι μπορεί να ακούσει πυρά που φαίνεται να προέρχονται από το πυροβολικό αλλά δεν ήταν προσώρας σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Νωρίτερα ο διορισμένος από τους Ρώσους κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, Βλαντίμιρ Σάλντο, δήλωσε πως η Ουκρανία βομβάρδισε σημείο απομάκρυνσης αμάχων από ζώνες που πλημμύρισαν λόγω της κατάρρευσης του φράγματος Καχόβκα στην πόλη Όλα Πριστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, εκ των οποίων μία έγκυος 33 ετών. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Σάλντο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το