Αθλητισμός

Εν αναμονή ανακοινώσεων στον Ολυμπιακό Βόλου για το θέμα του προπονητή

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου. Οι συζητήσεις των ιθυνόντων της ΠΑΕ με τους προπονητές που είναι στη λίστα βρίσκονται στην τελική ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση έχει ληφθεί.
Θυμίζουμε, πως τα ονόματα που έχουν ακουστεί έντονα το τελευταίο διάστημα είναι αυτά των Γιώργου Βαζάκα και Περικλή Αμανατίδη. Ο πρώτος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ασπρόπυργο και έχει συνάντηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όπου και συζήτησαν το θέμα της συνεργασίας για τη νέα χρονιά, χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.
Όσο για τον Αμανατίδη, είχε συνάντηση χθες το μεσημέρι με τον μεγαλομέτοχο των Τρικάλων, Ηλία Αϊβάζογλου, με τις δύο πλευρές να συζητούν για το μέλλον του τελευταίου στον ΑΟΤ. Μετά την κατάληξη της συνάντησης αυτό που βγήκε προς τα έξω είναι ότι πολύ δύσκολα να συνεχίσουν μαζί Τρίκαλα και Αμανατίδης.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» αναφορικά με κάποια δεδουλευμένα που οφείλει η ΠΑΕ Τρίκαλα στον Αμανατίδη Θεσσαλούς.
Πάντως, αν κρίνουμε πως ήδη ένα από τα μέλη του τεχνικού τιμ των Τρικάλων, ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Ζαλαώρας ανακοινώθηκε από τη Λαμία, το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από τον ΑΟΤ και ο Αμανατίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος την περίοδο 2018-19 είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Φούτμπολ Λιγκ, βλέπει με θετικό μάτι τη επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», ενώ και οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν σε εκτίμηση τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος πέρυσι αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητής.
Παράλληλα με το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό σχεδιάζουν και τις κινήσεις τους, όσον αφορά τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές. Έχει γίνει, ως γνωστόν, μια πρώτη συζήτηση με 10 ποδοσφαιριστές του περσινού βασικού κορμού, δίχως όμως να έχει επέλθει οριστική συμφωνία με κάποιους από αυτούς. Οι περισσότεροι είναι θετικοί στο να συνεχίσουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και τη νέα χρονιά. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, περιμένουν να κλείσει πρώτα το θέμα του προπονητή, προκειμένου σε συνεργασία μαζί του να προχωρήσουν και οι ανανεώσεις συμβολαίων.

Πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο, πως δύο παίκτες του περσινού βασικού κορμού, οι Αντώνης Τσιάρας και Μανώλης Φαζός έχουν μιλήσει με τη διοίκηση των Τρικάλων και βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Τσιάρα διαψεύδεται η φημολογία, καθώς ο έμπειρος μέσος δίνει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, καθώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ομάδα. Θα έχει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και αναλόγως θα πράξει. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον Μανώλη Φαζό. Έναν ποδοσφαιριστή που ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα που πέρασε και μάλιστα έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που παρουσίασε στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, υπάρχει μία λίστα με ποδοσφαιριστές, τόσο από την ελληνική, όσο και την ξένη ποδοσφαιρική αγορά, την οποία και εξετάζουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Μακρή. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να… ψωνίσουν από «πάνω ράφι», αν και η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και θα υπάρξουν πολλοί ποδοσφαιριστές ελεύθεροι και σε προσιτή τιμή για τις ομάδες, λόγω και του κορωνοϊού, που έχει αλλάξει το τοπίο και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο Ολυμπιακός θα στελεχωθεί από ορισμένους έμπειρους παίκτες, με παραστάσεις από τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και ποδοσφαιριστές εξελίξιμους και φιλόδοξους, οι οποίοι θα θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τον Ολυμπιακό και να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο.
Όπως τόνισαν οι διοικούντες των Ολυμπιακό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, επιθυμία τους είναι να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο στην ομάδα, να δώσουν όραμα στους φιλάθλους, προκειμένου να επιστρέψουν στο γήπεδο και να στηρίξουν με πάθος τη νέα αυτή προσπάθεια που επιχειρείται.
Σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης, εξελίξεις σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται το προσεχές δεκαήμερο. Εξακολουθεί να ακούγεται έντονα η δημιουργία μιας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, η οποία θα προκύψει από τη συνένωση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ. Οι λίγκες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με την αναδιάρθρωση και εφόσον δεν τα βρουν μεταξύ τους οι δύο συνεταιρισμοί, τότε θα κληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να πάρει απόφαση. Η αναδιάρθρωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, από τη στιγμή που αποφασίστηκε, ως γνωστόν, από την Ομοσπονδία η άνοδος και των οκτώ πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023