Τοπικά

Εμπρηστική επίθεση από αγνώστους στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου

 

Τρομοκρατική ενέργεια δείχνουν όλα τα στοιχεία της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου στην Ανακασιά Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Άγνωστοι δράστες, πιθανόν δύο ή τρία άτομα, έριξαν εύφλεκτο υλικό και έκαψαν τρία περιπολικά οχήματα του Τμήματος και ένα συμβατικό όχημα. Μάλιστα από τη φωτιά προκλήθηκαν εκρήξεις, ενώ κινδύνευσε και το παρακείμενο κτίριο, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ της περιοχής. Οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές, κάνουν λόγο για καταδρομική επιχείρηση, που έγινε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, σε ένα σημείο (πάρκιν) στο πίσω μέρος του Τμήματος, με τους αστυνομικούς να ερευνούν βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη, τόσο από τις κάμερες του Τμήματος, όσο και από κάμερες άλλων κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή. Η φωτιά που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλη, που ανεφλέγη και ένα πεύκο που βρίσκεται στο σημείο, ενώ από τις εκρήξεις πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους περίοικοι, που βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει. Κάποιος μάλιστα δήλωσε ότι νόμισε πως έπεσαν βόμβες…

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ενημερώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, από περιοίκους, οι οποίοι έντρομοι σηκώθηκαν να δουν τι συνέβαινε. Έκαναν λόγο για εκκωφαντικές απανωτές εκρήξεις και φωτιά που ξεπήδησε από το σημείο, όπου ήταν σταθμευμένα τα οχήματα. Επιτόπου μετέβησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής, τρία από την Π.Υ. Βόλου κι ένα από τη ΒΙΠΕ, με οκτώ πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά. Εκείνη την ώρα στο Τμήμα βρίσκονταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, καθώς και δύο αστυνομικοί της περιπολίας. Από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς, παρ’ ότι οι αστυνομικοί έσπευσαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά (άδειασαν 4-5). Με δεδομένο ότι χθες ήταν ημέρα κατά της αστυνομικής βίας, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για στοχευμένη εμπρηστική επίθεση. Μάλιστα θεωρούν ότι στον εμπρησμό οργάνωσαν δύο ή τρία άτομα, με έναν τσιλιαδόρο, ενώ γνώριζαν καλά τα κατατόπια της ευρύτερης περιοχής. Στο Τμήμα έσπευσε λίγη ώρα αργότερα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έχει αναλάβει και διενεργεί την προανάκριση. Μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα υπάρχει κάμερα και οι αστυνομικοί αξιοποιούν το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει και ελέγχουν το μόνιτορ. Έγκυρες πληροφορίες της «Θ» αναφέρουν ότι, οι δράστες δεν χρησιμοποίησαν κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα σκόνης, η οποία σε συνδυασμό με άλλο υλικό, θα μπορούσε να είναι εύφλεκτο και να προκληθεί φωτιά. Το οχήματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, απομακρύνθηκαν από το πάρκιν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το