Τοπικά

Εμπόλεμη κατάσταση στη ΔΕΥΑΜΒ-Μηνύσεις, αποχές και προσφυγές στην εισαγγελία

ΔΕΥΑΜΒ1

Στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης παραπέμπεται από τον Σύλλογο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης Σ. Τζίνης, που επέλεξε ο Α. Μπέος. Καταγγέλεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις επιστροφής επιδομάτων που έλαβε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ καθώς παραπλάνησε σύμφωνα με ανακοίνωση το συμβούλιο, ενώ καταγγέλεται και για παράνομη κατάληψη της θέσης του διευθυντή λόγω έλλειψης προσόντων.

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν αποχή από τις επιφυλακές.

Στους Επιθεωρητές Ελεγκτές παραπέμπουν και το συμβούλιο για κακοδιοίκηση, ενώ καταθέτουν μηνύσεις κατά της ΔΕΥΑΜΒ και του γενικού διευθυντή

Τα παραπάνω αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και έλαβε ομόφωνες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρει:
«Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ διότι α) παραπλάνησε το Δ.Σ. σχετικά με το ποιος αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2013, την απόδοση ανθυγιεινού επιδόματος, ώστε το Δ.Σ. της ΔΕΥΤΑΜΒ να αχθεί παντελώς παράνομη απόφαση για επιστροφή χρημάτων από τους δικαιούμενους το συγκεκριμένο επίδομα β) επειδή παραπλάνησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε σχετική συνάντηση σε ότι αφορά στο περιεχόμενο των εισηγήσεών του. Θα θυμίσουμε για τον νυν γενικός διευθυντή, ότι το ΔΣ είχε παραπλανηθεί και κατά την επιλογή του, αφού απεκρύβη τότε ότι δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση αυτή που προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας και επομένως ο ορισμός του είναι παράνομος. Για την απόκρυψη στοιχείων και την παραπλάνηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. του Συλλόγου να προσφύγει στις αρμόδιες αρχές και στη Δικαιοσύνη.
Επίσης εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. του Συλλόγου να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που θίγουν τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων και επιφέρουν προβλήματα στη λειτουργία της Επιχείρησης.

Ακόμη, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. του Συλλόγου να απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που υπάρχουν στην Επιχείρηση και παράλληλα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Βόλου για πράξεις από τις οποίες προκύπτει ποινική ευθύνη».

Τέλος η Γενική Συνέλευση προκηρύσσει αποχή από 10/4/2015 από την εργασία του Σαββάτου, την υπηρεσία επιφυλακής – ετοιμότητας, την εργασία σε αμιαντοσωλήνες και κάθε εργασία, εκτός της κατά περίπτωση ειδικότητας των εργαζομένων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το