Τοπικά

Εμφανιζόταν ως ασφαλιστής… 51χρονος που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Εμφανιζόταν ως ασφαλιστής, πήρε χρήματα από ασφαλισμένους, νόθευσε ασφαλιστικό έγγραφο και υπεξαίρεσε τον λογότυπο άλλου εγγράφου, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς ένας 51χρονος Έλληνας, που καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο 51χρονος, που απουσίαζε από το δικαστήριο, κατηγορούνταν για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στην ίδια ποινή. Υπολογίζεται ότι παρακράτησε ποσό 6.500 ευρώ περίπου από ασφαλισμένους, ενώ η περίοδος για την οποία κατηγορούνταν ότι τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε, ήταν από τα τέλη του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012.

Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, σε έναν 42χρονο Έλληνα Ρομά, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή. Ο 42χρονος κατηγορούνταν ότι είχε εισέλθει σε σπίτι μιας Βολιώτισσας τον Μάρτιο του 2014 και είχε αφαιρέσει τσαντάκι, που περιείχε το ποσό των 1400 ευρώ. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών. Ο καταδικασθείς δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο πως είχε κάνει την κλοπή, ωστόσο δεν ήταν το ποσό αυτό που έκλεψε, αλλά άλλο μικρότερο. Σημειώνεται πως ο 42χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης.

Ακόμη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 18 μηνών σε έναν 36χρονο Έλληνα, τον οποίο έκρινε ένοχο για κλοπή στις 6 Αυγούστου 2016 στον Βόλο. Ο καταδικασθείς φέρεται να είχε αρπάξει την τσάντα μιας 62χρονης Βολιώτισσας, που βάδιζε πεζή, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μια αλυσίδα λαιμού, βιβλιάριο καταθέσεων και το ποσό των 8 ευρώ. Ο δράστης φέρεται να επέβαινε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο. Και σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί η ίδια ποινή.
Σε άλλη υπόθεση με τις κατηγορίες της κλοπής και της κλεπταποδοχής το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε έναν 23χρονο, που έκρινε ένοχο για κλοπή και 10 μηνών σε έναν 27χρονο και έναν 41χρονο, τους οποίους έκρινε ένοχους για κλεπταποδοχή. Ο 23χρονος ομολόγησε στο δικαστήριο, πως είχε κλέψει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια τηλεόραση από παραλιακό κατάστημα του Βόλου, στις 14 Μαΐου 2017, ενώ οι κλεπταποδόχοι δήλωσαν πως δεν γνώριζαν ότι ήταν κλοπιμαία τα αντικείμενα που αγόρασαν από τον 23χρονο. Σε πρώτο βαθμό ο 23χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ οι δύο καταδικασθέντες για κλεπταποδοχή με ποινές 15 μηνών φυλάκιση έκαστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το