Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Πλοίο με 2.500 τόνους σκουπίδια ξεφορτώνει στην ΑΓΕΤ

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι πλοίο με 2.500 τόνους πλαστικών σκουπιδιών ξεφορτώνει στην ΑΓΕΤ και καλεί πολίτες και φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην παραλιακή πύλη του εργοστασίου.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρεται:

“Νέο φορτίο ήρθε σήμερα διά θαλάσσης στο λιμάνι της ΑΓΕΤ με σκοπό να ξεφορτώσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 2.500 τόνους πλαστικών σκουπιδιών, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. Επειδή το φορτίο αυτό, ως γνωστόν, θα καεί ως «εναλλακτικό καύσιμο», με ευθύνες και των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης που προωθεί την καύση απορριμμάτων σε πλήρη σύμπλευση με τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχανιών, καθώς και με τη χαρακτηριστική αδράνεια των τοπικών βουλευτών, οφείλουμε όλοι να είμαστε αύριο εκεί για να υπερασπιστούμε την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων καλεί πολίτες και φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της ΑΓΕΤ (απέναντι από την παραλιακή πύλη του εργοστασίου) την Τρίτη στις 2.00 μμ, ενώ παράλληλα προετοιμάζει την επόμενη κινητοποίησή της για τις προσεχείς ημέρες.
Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιήσει τη νέα συνέλευσή της, με σκοπό να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές της. Ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το