Τοπικά

Ελπίδες σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τους 11.700 διορισμούς

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για μόνιμους διορισμούς 11.700 εκπαιδευτικών στη φετινή χρονιά, έχει δημιουργήσει ελπίδες σε χιλιάδες αδιόριστους ότι μπορεί να είναι ένας από τους τυχερούς που θα διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση.
Μέχρι και χθες εικόνα με τα τελικά μόρια που συγκέντρωσαν στους πίνακες μονίμων διορισμών είχαν οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, ενώ οι καθηγητές αναμένουν και αυτοί την έκδοση των πινάκων από μέρα σε μέρα.
Εδώ και λίγες ημέρες έγιναν γνωστοί οι πίνακες διορισμών για τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους και πλέον αυτό που αναμένουν, είναι να μάθουν, πόσοι εκπαιδευτικοί ανά ειδικότητα θα προσληφθούν. Αν μάθουν τον αριθμό διορισμών ανά ειδικότητα, θα μπορέσουν να υπολογίσουν βάσει της θέσης κατάταξης που έχουν στον πίνακα και αν τελικά διορίζονται ή όχι.
Το υπουργείο παιδείας πριν δύο χρόνια πραγματοποίησε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

Για τη γενική αγωγή είχε προαναγγείλει 10.500 μόνιμους διορισμούς που θα γίνονταν σε δύο χρονιές από 10.250 η καθεμιά.
Ωστόσο έκανε την ευχάριστη έκπληξη στους εκπαιδευτικούς και ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει φέτος 11.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς περισσότερους μάλιστα κατά 1.200 από τον αρχικό σχεδιασμό για τη γενική αγωγή.
Τα επόμενα βήματα είναι η ανακοίνωση των θέσεων μονίμων διορισμών ανά ειδικότητα, η ανακοίνωση των κενών και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Στόχος του υπουργείου παιδείας είναι οι διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Αύγουστο, ώστε από τον Σεπτέμβριο οι 11.700 νεοδιορισθέντες να βρίσκονται στα σχολεία τους.
Ήδη αυτή την περίοδο το υπουργείο παιδείας επικοινωνεί με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεντρώνει στοιχεία για τα οργανικά κενά που υπάρχουν ανά Νομό.
Οι πληροφορίες από τις δύο τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης αναφέρουν πως τα κενά είναι αρκετές δεκάδες, αλλά είναι στην πολιτική απόφαση του υπουργείου και στην ανάγκη να καλύψει κενά σε άλλους νομούς, συνήθως στη νότια Ελλάδα και τα νησιά, προκειμένου να έχουμε και στην περιοχή μας πρωτοδιοριζόμενους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το