Τοπικά

Ελεύθερος ο 72χρονος κτηνοτρόφος από το Ν. Πήλιο – Κατηγορούνταν ότι πυροβόλησε με καραμπίνα συγχωριανό του

Ελεύθερος χωρίς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη του αφέθηκε μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή ένας 72χρονος κτηνοτρόφος, στην περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μετά από καταγγελία σε βάρος του 47χρονου, με τον οποίο έχουν χρόνιες κτηματικές διαφορές.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 72χρονος, όπως δήλωνε από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε την κατηγορία, είπε ότι δεν πήγε στο σημείο που βρίσκεται το μαντρί του άλλου άνδρα και αρνήθηκε ότι τον πυροβόλησε και υπήρχαν ίχνη από σκάγια το πάνελ του μαντριού.
Προς επιβεβαίωση των λεγόμενών του, μάρτυρες κατέθεσαν ότι το μεσημέρι του Σαββάτου βρισκόταν μαζί του στο σπίτι του στο χωριό, ενώ άλλοι μάρτυρες είπαν ότι τον είδαν δει, χρονικά κοντά στην ώρα της καταγγελίας, σε μαγαζί του χωριού, πριν πάει στο σπίτι του. Επίσης, σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του δεν βρέθηκε κυνηγετικό όπλο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 72χρονος θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του καταγγέλλοντα.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο 47χρονος, ο 72χρονος, τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είδε, τον πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του μαντριού του, με αποτέλεσμα τα σκάγια να χτυπήσουν ένα πάνελ και μάλιστα ένα σκάγι των 9 μ.μ. διαπέρασε το πάνελ, χωρίς, ωστόσο, να τον πλήξει και να τον τραυματίσει. Ο 47χρονος φέρεται να κατήγγειλε ακόμη, πως άκουσε μια πόρτα αυτοκινήτου να κλείνει και να απομακρύνεται ο 72χρονος. Από την πλευρά του ο 72χρονος, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλώνει ότι δεν έχει κυνηγετικό όπλο, ότι δεν οδηγεί αυτοκίνητο, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τέτοια, που δεν του δίνουν τη δυνατότητα να απομακρυνθεί γρήγορα από κάπου. Ο 72χρονος, που εκτρέφει αγελάδες και πρόβατα, φέρεται να έχει διαφορές εδώ και χρόνια με τον 47χρονο, που εκτρέφει κατσίκια στην περιοχή, για τη χρήση των βοσκοτόπων. Και οι δύο φέρεται να είναι οικογενειάρχες, ωστόσο, ο 72χρονος και κατά το παρελθόν είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον 47χρονο και μάλιστα είχε καταδικαστεί γι’ αυτό σε κάθειρξη και είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές.

Η παραπάνω πράξη φέρεται να είχε γίνει πριν 12 χρόνια, στις 13 Ιουλίου του 2011, με το θύμα να νοσηλεύεται για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 47χρονος σήμερα έζησε τότε από θαύμα. Ο συγχωριανός του τον είχε πυροβολήσει στην κοιλιακή χώρα, όταν είχαν συναντηθεί σε βοσκοτόπια, στην αγροτική περιοχή «Δρέπανο» Τρικερίου. Ο 72χρονος που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βαθμό πλημμελήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το