Τοπικά

Ελεύθερος επαγγελματίας στον Βόλο πλήρωσε 180.000 ευρώ για ακίνητο που δεν πέρασε ποτέ στην ιδιοκτησία του…

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ελεύθερος επαγγελματίας του Βόλου, που μήνυσε πολύτεκνο ζευγάρι για απάτη, σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση αφορά ακίνητο ιδιοκτησίας της πολύτεκνης οικογένειας που φέρεται να πωλούνταν και για το οποίο ο ελεύθερος επαγγελματίας ενδιαφέρθηκε, όταν το έμαθε μέσω της μητέρας.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας υποστηρίζει στη μήνυσή του μεταξύ άλλων ότι έδωσε σταδιακά από το 2011 μέχρι το 2018, το ποσό των 180.000 ευρώ στους γονείς-ιδιοκτήτες του ακίνητου, προκειμένου να το αγοράσει από αυτούς, ωστόσο αυτοί με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με την μήνυση, καθυστερούσαν να του το πουλήσουν και να υπογράψουν τα σχετικά συμβόλαια.

Τελικά και μετά από αναζήτηση που έκανε, φέρεται να ανακάλυψε ότι το ακίνητο ήταν επιβαρυμένο με δάνεια και ήταν αδύνατη η μεταβίβασή του. Τότε ο ελεύθερος επαγγελματίας θεώρησε ότι τον εξαπάτησαν και γι’ αυτό κατέφυγε στην εισαγγελία και κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον ανακριτή, στον οποίο απολογήθηκαν ήδη οι δύο κατηγορούμενοι και η μία κόρη του πολύτεκνου ζευγαριού, που έχει άλλα πέντε παιδιά. Ο πατέρας και η μητέρα αφέθηκαν ελεύθεροι σε συμφωνία ανακριτή-εισαγγελέα με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου κάθε μήνα, ενώ η κόρη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους. Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί και η δεύτερη κόρη του πολύτεκνου ζευγαριού, καθώς οι δύο κόρες φέρεται να εμπλέκονται στην διακίνηση των χρημάτων από τον ελεύθερο επαγγελματία στους γονείς τους.

Από την πλευρά τους οι δύο γονείς υποστηρίζουν ότι έλαβαν δάνειο από τον Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία ύψους 47.000 ευρώ, γιατί αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αρνούνται κατηγορηματικά ότι πωλούσαν το ακίνητό τους. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την φερόμενη ως απάτη, που ολοκληρώθηκε και ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς το φερόμενο ως ποσό που κατηγορούνται ότι έλαβαν οι δύο γονείς, ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το