Τοπικά

ΕΚΒ: Οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης

international-womens-day-8-march

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργαζομένων γυναικών για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεσή τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Τονίζει ότι τα ποσοστά ανεργίας στις γυναίκες είναι υψηλότερα , «δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι κατ’ εξοχήν γένους θηλυκού»

Τονίζει επίσης ότι “τη σκιά των επίσημων στοιχείων υπάρχει, όμως, και η ποσοτική και ποιοτική αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά γυναικών, στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο. Για όλους τους λόγους αυτούς, η Πολιτεία οφείλει μια ειλικρινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ στις γυναίκες για τη δραματική υποχώρηση του επιπέδου προστασίας τους και τις πράξεις ή παραλείψεις της στην άρση των στερεοτύπων που τις ωθούν σε εσωστρέφεια και περιθωριοποίηση.

Η νέα κυβέρνηση οφείλει όχι μόνον να άρει τις μνημονιακές πολιτικές που γεννούν αυτά τα φαινόμενα απαξίωσης τον πολυσήμαντου ρόλου της γυναίκας, αλλά και να ενισχύσει την κάλυψη των προνοιακών παροχών και υπηρεσιών προς τις εργαζόμενες γυναίκες.

Το Ε.Κ. Βόλου καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα Σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους, τη συλλογική δράση. Η Δομή Ισότητας του Ε.Κ. Βόλου, που γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε, είναι πάντοτε στην διάθεσή τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το