Τοπικά

Έκθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος για να κλείσει ο ΧΥΤΑ του Βόλου – Αντίδραση του Αχ.Μπέου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αχ.Μπέος στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκθεση της Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος που παρέλαβε ο Δήμος Βόλου η οποία κατέθεσε πόρισμα ότι πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ.
Σύμφωνα με την επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος ο ΧΥΤΑ του Βόλου είναι ακατάλληλος για να συνεχίσει τη λειτουργία του και ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την έκθεσή της.
«Βρήκανε μία Χριστοφόρου, ανιψιά του Φάμελλου, και έκρινε τον ΧΥΤΑ ακατάλληλο. Έχω εχθρούς αλλά έχω και φίλους. Έκανε έκθεση να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Εμείς έχουμε μάθει τα προβλήματα να τα λύνουμε. Κάποιοι μπερδέψατε το μίσος απέναντί μου με το καλό και το κακό στην πόλη. Ο κόσμος είναι ο μόνος κριτής».
Αποδέκτης της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Ιάσονας Αποστολάκης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, αποκαλώντας τον κοπρίτη.

«Επειδή βλέπω ότι θέλεις να έχεις πορεία στην πολιτική. Κοίταξε να διεκδικήσεις κάτι με την προσωπικότητά σου και όχι να κρέμεσαι από την πολιτική γραμματεία. Ο κοπρίτης ο Πουλάκης σε έβαλε να μου κάνεις μήνυση για αντιποίηση αρχής. Η πόλη δεν είναι κανενός, είναι όλων μας. Αφήστε τα κομματικά» είπε απευθυνόμενος στον Ιάσονα Αποστολάκη
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τόνισε πως ο ΧΥΤΑ έπρεπε να έχει πάει σε άλλο μοντέλο διαχείρισης από το 2014. «Για την κ. Χριστοφόρου να μιλήσουν τα υπουργεία. Στην Κοζάνη γίνεται διαλογή στην πηγή. Περιμένουμε 5 χρόνια και δεν βλέπουμε που είναι τα πράσινα σημεία που ήσασταν υποχρεωμένοι να φτιάξετε» ήταν η απάντηση του κ. Αποστολάκη.

Στο μεταξύ απευθυνόμενος στη ΛΑΣ και στη σκληρή κριτική που δέχεται για την πρόθεση δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση, ο Αχ. Μπέος συνέκρινε τον Βόλο με την Κοπεγχάγη.
«Την Κυριακή η Καθημερινή έχει ένα δισέλιδο άρθρο για το εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στην Κοπεγχάγη. Την Πέμπτη θα βρίσκεται εδώ η δήμαρχος της Κοπεγχάγης για να μιλήσει για το θέμα» ανακοίνωσε.
Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τη μη μεταφορά του στρατοπέδου Γεωργούλα από τη Νέα Ιωνία. «Αποδείχθηκε ότι αν υπάρχει βούληση δήμος, πολίτες και πολιτευτές μπορούν να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Η δέσμευση ανατρέπει τα δεδομένα που οι προηγούμενοι βουλευτές δεν είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να ανατρέψουν αποφάσεις. Δεν έπαιζαν ρόλο στην κυβέρνηση. Ήταν μαριονέτες» είπε.
Μίλησε επίσης και για τους δύο νέους κυκλικούς κόσμους. “Τους σκέφτηκαν οι άλλοι αλλά εμείς θα τους υλοποιήσουμε. Αυτό που δεν ανακοινώθηκε,και είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή, είναι η γέφυρα στον Προφήτη Ηλία. Και αυτό θα το κάνει η δημοτική αρχή δείχνοντας ότι υπάρχει συνεργασία. Ο Βόλος θα γίνει ακόμα ωραιότερη πόλη με τις παρεμβάσεις που επεξεργαζόμαστε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το