ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Τοπικά

Υπολείμματα

Οι εικόνες της ημέρας

Λάσπη

Οι εικόνες της ημέρας

Κόκκινες κουκίδες

Οι εικόνες της ημέρας

Φαύλο σύστημα

Παραπολιτικά

8.432 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη

Παραπολιτικά

Βιάζονται…

Παραπολιτικά

Στο χέρι τους

Παραπολιτικά

Η πλατεία στους φοιτητές 

Παραπολιτικά

Ακόμα να ανοίξει η εφαρμογή…

Παραπολιτικά

Στην ψυχολογία ποντάρει η Νίκη

Αθλητισμός

Η βροχή “πνίγει” το Ανατολικό Πήλιο (videos)

Τοπικά

Τροχαίο ατύχημα στην οδό Κύπρου

Τοπικά

Βόλος: Σύλληψη 36χρονου για κατοχή ηρωίνης

Τοπικά

Σοκ στην Εύβοια: Πακιστανός βίασε 13χρονο αγόρι

Ελλάδα

Πολιτισμός

Έκθεση γλυπτικής «Οι δρόμοι του ψωμιού» στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας

Ο Φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος», που για δεύτερη χρονιά συνεχίζει το Θεματικό έτος πολιτισμού, που είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό των γεύσεων, με τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», πραγματοποιεί μια μεγάλη Έκθεση Γλυπτικής του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Θεόδωρου Παπαγιάννη με τίτλο: «Οι δρόμοι του ψωμιού», Πτυχές του εμβληματικού αγώνα των ανθρώπων για τον επιούσιο.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, που έχει οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού», όπου θα παρευρεθεί και ο δημιουργός της έκθεσης Θεόδωρος Παπαγιάννης παρουσιάζοντας την εργασία του.

Ο παγκόσμια αναγνωρισμένος Γλύπτης, έργα του οποίου είναι εγκατεστημένα από το Σικάγο μέχρι την Οδησσό και στις σπουδαιότερες Ελληνικές πόλεις είναι και ο δημιουργός του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης, που εγκαταστάθηκε στην παραλία του Βόλου το 1987.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, θα είναι παρόν ο σημαντικός Γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, θα ξεναγήσει το κοινό στο έργο του και θα παρουσιάσει video από ολόκληρη τη δουλειά του.
Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», που συνδέεται με τον Γλύπτη από την συνεργασία που είχαν στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, όταν εγκατέστησε το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία, θα καλωσορίσει το δημιουργό και η Γλύπτρια Βασιλική Πέρκα, παλιά φοιτήτρια του Καθηγητή στην Σχολή Καλών Τεχνών, θα παρουσιάσει τη ζωή και το έργο του. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Πρόεδρος της Μαγνήτων Κιβωτού» Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το