Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία του Oruc Reis

Tον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενημέρωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος για τις εξελίξεις γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» (Όρουτς Ρέις).
Σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι «γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος “ORUC REIS”, απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Το εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ».

Την πορεία του τουρκικού σκάφους παρακολουθεί η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλα πολεμικά πλοία. Σημειώνεται ότι τελικά το τουρκικό ερευνητικό χάραξε πορεία εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό πλοίο που πλέει προς τα ανατολικά, παρακολουθείται από ελληνικά σκάφη.

Το Oruc Reis συνεχίζουν να συνοδεύουν τα δυο βοηθητικά πλοία που είχε εξ αρχής μαζί του. Σε κοντινή απόσταση από το σεισμογραφικό της Τουρκίας βρίσκεται η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς και το πλήρωμά της καταγράφει κάθε κίνηση και μεταφέρει εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σενάρια εξετάζονται αυτή τη στιγμή, με την Ελληνική πλευρά να είναι ψύχραιμη αλλά σε ιδιαίτερη εγρήγορση διότι ουδείς μπορεί να υπολογίσει αυτή την στιγμή πως θα θελήσει τις επόμενες ώρες να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το