Ελλάδα

Εκρηκτικό κλίμα στη Βουλή: Βρισιές, καυγάδες, άσεμνες χειρονομίες και αποβολή

Επεισόδιο προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η εισήγηση του ΚΙΝΑΛ από τον Βασίλη Κεγκέρογλου ο Κ. Μάρκου είπε σε παρακαθήμενο βουλευτή «θα περίμενα να ακούσω τον Κεγκέρογλου αλλά τα είπε ο Πλεύρης».

Τότε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος φέρεται να του είπε «μιλάς εσύ που είσαι χωμένος στη διαπλοκή; Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου» και αμέσως ο Κώστας Μάρκου του απάντησε «μιλάς σε εμάς για διαπλοκή εσείς που είστε ανοιχτοί», κάνοντας και σχετική χειρονομία.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της Νέας Δημοκρατίας που φώναζαν «ντροπή», «ξεφτιλισμένε», «σεβάσου την ιστορία σου» και ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας, ζήτησε από τον βουλευτή να αποχωρήσει ενώ λίγο αργότερα διέκοψε την συνεδρίαση. Το ίδιο έκανε και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο», είπε συγκεκριμένα ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: «Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας! Καταδικαστέα ! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!», ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε: «Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Διακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!».

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που καλείται να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε ειδικό δικαστήριο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το