Τοπικά

Έκοψε την πίτα του το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (photos)

Έκοψε χθες το απόγευμα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ) σε καφετέρια παρουσία μελών και φίλων του Σωματείου.
Ο κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ, σημείωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) πραγματοποιείται η κοπή της βασιλόπιτας για το 2018 και είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε τα μέλη και οι φίλοι του ΚΕΒΙΜΑΣΥ» για να συμπληρώσει ότι «για το 2018 προγραμματίζουμε κάποιες εκδηλώσεις».
Ο πρόεδρος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ ανέφερε ότι «η συνάντηση αυτή για την κοπή της πίτας αποτελεί μια ευκαιρία να δούμε λίγο αισιόδοξα τα πράγματα. Πάντα βέβαια το βιβλίο μάς γεννά αισιοδοξία. Να έχουμε μια καλύτερη χρονιά».

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων έχει 60-65 μέλη περίπου και όπως διευκρίνισε ο κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος «μέλος μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε που ενδιαφέρεται για το βιβλίο των Μαγνησιωτών συγγραφέων. Το ΚΕΒΙΜΑΣΥ δεν έχει μέλη μόνο συγγραφείς, αλλά και ανθρώπους του βιβλίου, δηλαδή που αγαπούν γενικότερα την πνευματική κίνηση της πόλης μας».
Λίγα λόγια για το ΚεΒιΜαΣυ:

To Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 2013. Οι βασικοί του σκοποί είναι:
α) Η συγκέντρωση, ταξινόμηση και καταλογογράφηση της συγγραφικής παραγωγής όλων των συγγραφέων της Μαγνησίας περιλαμβανομένων όσων έζησαν, ζουν ή εγκαταστάθηκαν, έδρασαν και δρουν στη Μαγνησία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
β) Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση βιβλίων Μαγνησιωτών συγγραφέων, πεζογράφων, ποιητών, δοκιμιογράφων, διηγηματογράφων κ.λπ.
γ) Η έρευνα και μελέτη παλαιότερων κυρίως μορφών της τοπικής Γραμματολογίας κ.λπ.
δ) Η συγκέντρωση προσωπικών συλλεκτικών αντικειμένων Μαγνησιωτών συγγραφέων.
ε) Η διοργάνωση εκδηλώσεων, αφιερωμάτων, βιβλιοπαρουσιάσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων προς τιμήν των Μαγνησιωτών συγγραφέων.
στ) Η προσέγγιση των νέων για τη διάδοση της λογοτεχνικής και συγγραφικής παράδοσης της περιοχής.
ζ) Η δημιουργία και λειτουργία βιβλιοθήκης με αναγνωστήριο.
η) Η έκδοση σχετικών εντύπων και βιβλίων.
θ) Η συμμετοχή σε πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι ασχολούνται με το βιβλίο, αλλά και όσοι το αγαπούν. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από: Πρόεδρος ο Β. Δ. Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας, ταμίας ο Κώστας Λιάπης, εκπαιδευτικός, λαογράφος, συγγραφέας, γενική γραμματέας η Γιώτα Κούγιαλη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και μέλη οι Βασίλης Μητσάκης, ηθοποιός, συγγραφέας και Μιχάλης Μπάστας, δικηγόρος, συγγραφέας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το