Τοπικά

Έκοψε την πίτα της η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ

Σε εορταστικό κλίμα έκοψε την πίτα της η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου στη Μονάδα του Βόλου με την παρουσία ωφελούμενων, φροντιστών, εργαζομένων και φίλων.
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Βενέτης κάνοντας έναν απολογισμό για το 2019, ευχόμενος πίστη και ελπίδα για τη νέα χρονιά και το 2020 να φέρει υγεία, ευημερία, ευτυχία, νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες.
Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ένας ωφελούμενος του ημερήσιου προγράμματος διάβασε ένα ευχαριστήριο απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της Μονάδας.

Η κ. Μάγδα Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, ανέφερε ότι το 2019 καταγράφηκαν στα αρχεία της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ 60 νέα περιστατικά, ενώ στα 15 χρόνια λειτουργίας έχουν καταγραφεί συνολικά 660 περιστατικά.
Στη ΜΑΝΑ Βόλου απασχολούνται περίπου 25 άτομα, ενώ καταγεγραμμένοι ασθενείς στο αρχείο της μετά το πέρας και του 2019 είναι 660 άτομα.
Στη Μονάδα λειτουργούν τρεις δομές, το οικοτροφείο, το κέντρο ημέρας και η μονάδα στήριξης οικογένειας. Στο οικοτροφείο φιλοξενούνται 15 άτομα, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα παρακολουθούν 30 ωφελούμενοι.
Τεστ μνήμης, που είναι η ανιχνευτική διαδικασία σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, έκαναν 200 άτομα, από τα οποία τα 20 περιστατικά παραπέμφθηκαν σε νευρολόγο.

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου έχει ως σκοπό να παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στους ασθενείς, όσο και στους φροντιστές τους.
Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τα Ηλιοτρόπια ΣΥΝ.Π.Ε., της Βολιώτικης Χορωδίας, το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, από το Γηροκομείο Βόλου, την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου και εκπρόσωποι των βουλευτών της Μαγνησίας και της τέως υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι δωρεάν παροχές (τεστ μνήμης, ομάδες υποστήριξης φροντιστών, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης). Πληροφορίες στα τηλ. 2421031227, 2421087267.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το