Κατηγορίες: Τοπικά

Εκλογικό τμήμα χωρίς ψηφοφόρους….Στο 126ο του Βόλου (Φυλακές) η κάλπη θα μείνει άδεια «Θ»

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Σε ένα εκλογικό τμήμα του Βόλου, σύμφωνα με την κατανομή των εκλογικών τμημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν θα υπάρχουν ψηφοφόροι στο αυριανό δημοψήφισμα…

Πρόκειται για το εκλογικό τμήμα του καταστήματος κράτησης νέων Βόλου (φυλακές), το 126ο εκλογικό τμήμα, στο οποίο αύριο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν θα υπάρχουν ψηφοφόροι, αφού αυτοί που είναι έγκλειστοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου…

Σημειώνεται ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα έξι μόλις ψηφοφόροι…

Πάντως το εν λόγω εκλογικό τμήμα, παρ’ ότι δεν έχει ψηφοφόρους, δεν αφαιρέθηκε από τον πίνακα κατανομής, καθώς θα ανατρεπόταν όλη η σχετική σειρά κατάταξης και διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων.

Έτσι αύριο στο εν λόγω εκλογικό τμήμα η κάλπη άδεια θα στηθεί και άδεια θα επιστραφεί…

Όπως είναι γνωστό, η αυριανή ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι την 30ή Απριλίου 2015, γεγονός που σημαίνει ότι θα συμμετέχουν και όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που είχαν ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Τα τμήματα θα στελεχώνονται με τις εφορευτικές επιτροπές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους που είχαν εργαστεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου εκδόθηκαν 332 διοριστήρια δικαστικών αντιπροσώπων για την αυριανή διαδικασία και επιδόθηκαν 320, ενώ 12 αντιπρόσωποι δήλωσαν κώλυμα.

Παράλληλα καταβλήθηκε η εκλογική αποζημίωση σε όσους διορίστηκαν σε δυσπρόσιτες περιοχές, που ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ ανά ημέρα, για έξι ημέρες, ενώ σε όσους διορίστηκαν σε μη δυσπρόσιτες περιοχές η αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 75 ευρώ ημερησίως επίσης, για πέντε όμως ημέρες.

Μεταξύ των αντιπροσώπων που διορίστηκαν, περιλαμβάνονται εκτός από δικηγόρους, δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και συμβολαιογράφοι.

Τόσο η Εισαγγελία, όσο και το Πρωτοδικείο Βόλου θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους έχοντες προβλήματα αντιπροσώπους με τους διορισμούς τους.

Στο αυριανό δημοψήφισμα εξάλλου δεν θα υπάρχουν ειδικά τμήματα για τους ετεροδημότες, που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, «οι ετεροδημότες εκλογείς να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους και στο δημοψήφισμα, σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, εφόσον είχαν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι 30 Απριλίου 2015 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στην περίπτωση αυτή, πριν από το όνομα κάθε ετεροδημότη στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, φέρεται η ένδειξη «Ε».

Η μετακίνηση των εκλογέων

Για τη μετακίνηση των ψηφοφόρων στους τόπους άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος ισχύει από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έκπτωση στα εισιτήρια των εκλογέων 25% μέχρι και τις 6 Ιουλίου και από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκπτωση 50%.

Εξάλλου έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Βόλο, πραγματοποιεί από χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες ετεροδημοτών, που επιθυμούν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους. Αντίστοιχα, έκτακτα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από Βόλο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αύριο Κυριακή.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν δύο έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και δύο από Θεσσαλονίκη. Αύριο Κυριακή, για την επιστροφή των ψηφοφόρων, έχουν προγραμματιστεί οκτώ δρομολόγια από Βόλο προς Αθήνα και έξι από Βόλο προς Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ παρέχει έκπτωση στο εισιτήριο κατά 25% με την επίδειξη αποδεικτικού στοιχείου εκ μέρους των επιβατών ότι ο τόπος διαμονής είναι άλλος από αυτόν που ψηφίζουν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από αστυνομικούς για βρέφος δύο μηνών που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

«Γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο έστησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε εργαζόμενο: Τον άρπαξε με τα μεταλλικά του νύχια και τον τραυμάτισε

Ένας μηχανικός λογισμικού της Tesla υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς όταν δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ που…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανησυχία από τους ειδικούς: Έξαρση των ιώσεων την Πρωτοχρονιά – «Μην πάτε σε γιορτινές συγκεντρώσεις με συμπτώματα»

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων τα οποία…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αποκαλύφθηκε άγαλμα της Σακίρα στη γενέτειρα της – Φτάνει τα 6,5 μέτρα και ζυγίζει 6 τόνους

Με μία ανάρτησή της στο Instagram η Σακίρα αποκάλυψε ότι τοποθετήθηκε στη γενέτειρά της την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρωσία και Ιράν θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές συναλλαγές τα δικά τους νομίσματα αντί για δολάρια

Το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος χρόνου για το νέο AppleWatch – Εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ

Τέλος χρόνου για το νέο Apple Watch, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε…

27 Δεκεμβρίου 2023