Ελλάδα

Ανησυχία από τους ειδικούς: Έξαρση των ιώσεων την Πρωτοχρονιά – «Μην πάτε σε γιορτινές συγκεντρώσεις με συμπτώματα»

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Ο γιατρός Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος παραίνεσε όσους παρουσιάζουν συμπτώματά να μείνουν μακρυά από τις γιορτινές συγκεντρώσεις. Όπως σημείωσε λόγω του συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, οι αναπνευστικές λοιμώξεις εξαπλώνονται ταχύτερα.

Ειδικότερα, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραίνεσε όσους παρουσιάζουν τα συμπτώματα του συναχιού, του πονόλαιμου και του πυρετού να μένουν μακριά από τέτοιες γιορτινές συγκεντρώσεις, ειδικά αν πρόκειται σε αυτές να συμμετάσχουν ηλικιωμένοι γιαγιάδες και παππούδες.

Παράλληλα επισήμανε για την προστασία από τη μάσκα και ότι οι υπερήλικοι όταν βγαίνουν από το σπίτι (π.χ. για καθημερινά ψώνια) θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα.

«Είμαστε ανοσοοποιητικά ευάλωτοι από τις καραντίνες»
«Είμαστε ανοσοοποιητικά ευάλωτοι από τις καραντίνες, λόγω της παρατεταμένου εγκλεισμού και της “τεμπελιάς” του ανοσοποιητικού μας» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφορικά με την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Ειδικότερα, ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ «βρισκόμαστε σε μία έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορονοϊό. Καθημερινά συνταγογραφούνται πάνω από 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων, ενώ τον Νοέμβρη ήμασταν στις 300 με 400. Μεγάλες αυξήσεις βλέπουμε και στις εισαγωγές, στους θανάτους αλλά και στα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας».

Στη συνέχεια ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή όσων είναι άνω των 65. «Οι άνω των 60 ετών, οι έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να ακολουθήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οι ευάλωτοι άνω των 60-65, ανεξαρτήτως αν έχουν προβλήματα υγείας ή αν αντιμετωπίζουν ογκολογικά, αιματολογικά προβλήματα ή αν λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε.

«Η πολιτεία πρέπει να περάσει την κουλτούρα του ετήσιου εμβολιασμού. Νομίζουμε ότι επειδή έχουμε κάνει εμβόλια για τον κορονοιό είμαστε εντάξει, αλλά πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο, όπως κάνουμε για τη γρίπη», τόνισε ο κ. Τζανάκης, εκτιμώντας ότι «θα υπάρξει έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρέσεις της Πρωτοχρονιάς».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αποκαλύφθηκε άγαλμα της Σακίρα στη γενέτειρα της – Φτάνει τα 6,5 μέτρα και ζυγίζει 6 τόνους

Με μία ανάρτησή της στο Instagram η Σακίρα αποκάλυψε ότι τοποθετήθηκε στη γενέτειρά της την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρωσία και Ιράν θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές συναλλαγές τα δικά τους νομίσματα αντί για δολάρια

Το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος χρόνου για το νέο AppleWatch – Εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ

Τέλος χρόνου για το νέο Apple Watch, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Λαϊνά

Πέθανε, την Τετάρτη στις 16.30, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, η ποιήτρια Μαρία Λαϊνά, που γεννήθηκε…

27 Δεκεμβρίου 2023

Η απάτη τους δεν έπιασε – Της τηλεφώνησαν για να της πουν ότι τραυματίστηκε η κόρη της ενώ… δεν έχει παιδιά

Ένα νέο περιστατικό απόπειρας απάτης βλέπει το «φως» της δημοσιότητας όταν επιτήδειοι την κάλεσαν και…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία για τον θάνατο του αστυνομικού

Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία κηρύσσεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου…

27 Δεκεμβρίου 2023