Τοπικά

Εκλογές Ν.Δ.: 24 εκλογικά τμήματα την Κυριακή στη Μαγνησία για όσους ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου «Θ»

Σ13 Φ1 (4)

Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και την ανάδειξη του νέου αρχηγού εισήλθε η Ν.Δ. σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 24 εκλογικά τμήματα σε 19 εκλογικά κέντρα, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 7 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.
Σημειώνεται πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου και οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ξανά το ποσό των τριών ευρώ. Μάλιστα όσοι προσέλθουν και την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη, είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει στις 20 Δεκεμβρίου.
Από τη ΝΟΔΕ εκτιμάται ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στην ψηφοφορία, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί το μητρώο με τους εκλογείς και οι σχετικές καταστάσεις είναι έτοιμες.
Τα 19 εκλογικά κέντρα είναι τα εξής: Το Εργατικό Κέντρο Βόλου για το Βόλο, το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας για τη Νέα Ιωνία, το Δημαρχείο Πορταριάς, το Δημαρχείο Αγριάς, το Δημαρχείο Λεχωνίων, το Δημαρχείο Νέας Αγχιάλου, το Δημαρχείο Ζαγοράς, το Κοινοτικό Κατάστημα Μουρεσίου, το Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Γατζέας, το ΚΕΓΕ Αργαλαστής, το ΚΑΠΗ Βελεστίνου, το ΚΕΠ Στεφανοβικείου, το Κοινοτικό Κατάστημα Ανάβρας, το Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, το Δημαρχείο Σούρπης και Πτελεού, ενώ εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν και στα τρία νησιά των Β. Σποράδων. Αναλυτικότερα θα είναι η αίθουσα «Ξενία» του Δήμου Σκοπέλου, το ΚΕΠ Σκιάθου και το Δημαρχείο Αλοννήσου.
Οι πρόεδροι των εφορευτικών επιτροπών θα είναι ίδιοι με τις προηγούμενες εκλογές και θα πλαισιώνονται από έναν εκπρόσωπο των δύο υποψηφίων αρχηγών.
Στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου ψήφισαν 6.385 άτομα και οι έγκυρες ψήφοι ήταν 6.326. Ο κ. Μεϊμαράκης είχε λάβει 2.849 ψήφους, ο κ. Μητσοτάκης 1.579 ψήφους, ο κ. Τζιτζικώστας 1.357 ψήφους και ο κ. Γεωργιάδης 542 ψήφους.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής και ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Γιώργος Κίτσιος τόνισε πως «είμαστε σε όλα έτοιμοι για την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Ν.Δ. που θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Και πιστεύω ότι από την όλη διαδικασία κερδισμένη θα βγει η παράταξη και θα αναδειχθεί για ακόμη μια φορά το στοιχείο της ενότητας».

Η συνάντηση στελεχών του Απ. Τζιτζικώστα
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στο ρυθμό των χριστουγεννιάτικων γιορτών, ωστόσο οι παρασκηνιακές και μη συναντήσεις στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών ποτέ δεν σταμάτησαν.
Ενδεικτικά παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σε ξενοδοχείο του Βόλου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνάντηση στελεχών του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, όπου αναλύθηκε η μέχρι τώρα πορεία του περιφερειάρχη στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ έγινε αναφορά και για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στα στελέχη δεν έδωσε κατεύθυνση για στήριξη κάποιων εκ των δύο μονομάχων. Άλλωστε σε ένα βαθμό, οι 80.000 ψήφοι που έλαβε στον πρώτο γύρο, δεν είναι δυνατόν να κατευθυνθούν όλες για το δεύτερο γύρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το