Αθλητισμός

Έκκληση της Νίκης σε βουλευτές και ΕΠΣΘ για να υπερασπιστούν τις ομάδες του Βόλου

Η αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου φαίνεται πως προχωρά, κάτι που θίγει τις ομάδες του Βόλου. Σε αυτή τη μεγάλη αδικία που πάει να συντελεστεί από τον υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη και με τις… ευλογίες της ΕΠΟ, η Νίκη δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας και την ΕΠΣ Θεσσαλίας να υπερασπιστούν το δίκαιο των ομάδων της Γ’ Εθνικής.
Η περιβόητη αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την «φυτευτή» Σούπερ Λιγκ 2, μεταξύ της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ, θίγει αφάνταστα τις ομάδες του Βόλου. Ολυμπιακός και Νίκη οδεύουν προς την άνοδο και επί της ουσίας θα αλλάξει μόνο το όνομα της κατηγορίας τους, αφού θα παραμείνουν στο τρίτο επίπεδο.
Με την αναδιάρθρωση δεν θίγονται μόνο οι ομάδες που θα κερδίσουν άνοδο από τη Γ’ Εθνική. Πλήττει και τις υπόλοιπες. Φέρ’ ειπείν, οι Γ.Σ. Αλμυρού και Θησέας που κέρδισαν στα γήπεδα την παραμονή τους, ουσιαστικά υποβιβάζονται στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία, ενώ και ο φετινός πρωταθλητής της ΕΠΣΘ, αντί να βρεθεί στην τρίτη κατηγορία, θα παίξει και αυτός στην τέταρτη.
Στη Νίκη η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη, τόσο για τον υφυπουργό και την ΕΠΟ, όσο και για την ΕΠΣ Θεσσαλίας, που δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υπερασπιστεί τα σωματεία-μέλη της. Με την παθητική στάση της δείχνει να… συντάσσεται με τον ΝΠΣ Βόλος, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αναδιάρθρωσης που θα τον φέρει με τεχνητό τρόπο δύο κατηγορίες πιο ψηλά (αντί μίας) από τις μεγάλες ομάδες του Βόλου.

Στο πλαίσιο των δραματικών εξελίξεων και την κατάφορη αδικία που προκύπτει για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, η Νίκη Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε την έντονη δυσφορία της, ενώ ζητεί έστω και την ύστατη ώρα να παρέμβουν οι βουλευτές της Μαγνησίας και φυσικά η ΕΠΣΘ.
Το κείμενο είναι το εξής: «Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, για ακόμη μία φορά, πραγματοποιείται με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο, έχοντας θύματα και πάλι τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών.
Περιμέναμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την εκπρόσωπο των εκατοντάδων ερασιτεχνικών ομάδων της χώρας, να υπερασπιστεί με σθένος τα δίκαια αιτήματά τους ως προς την προτεινόμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, η οποία δημιουργεί καταφανέστατες αδικίες στις χαμηλότερες κατηγορίες και ευνοεί με προκλητικό τρόπο ομάδες που χωρίς τις οικονομικές «ενέσεις» μέσω της ΕΡΤ δεν θα είχαν καμία τύχη επιβίωσης.

Η Νίκη Βόλου πρωτοστάτησε στην κατάρτιση μιας απολύτως εμπεριστατωμένης πρότασης για την διάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, σε πνεύμα δίκαιο και λογικό, χωρίς αχρείαστες σπατάλες και με αποκλειστικό κριτήριο την επιβράβευση των ομάδων που διαπιστωμένα έχουν ποδοσφαιρική υγεία, ήτοι διοικήσεις, εγκαταστάσεις και πολυάριθμους φιλάθλους, στοιχεία ικανά να εγγυηθούν την ευόδωση του ευ αγωνίζεσθαι.
Οι 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής που πρωταγωνίστησαν στους ομίλους τους και διεκδικούν τον ουσιαστικό προβιβασμό τους στη Β’ Εθνική, συντάχθηκαν με την πρότασή μας. Η Φούτμπολ Λιγκ των δύο ομίλων, ως μεταβατικό στάδιο για τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής Σούπερ Λιγκ 2, είναι η μόνη δίκαιη λύση και πρέπει να γίνει πράξη.
Έστω και την ύστατη στιγμή, απευθύνουμε πρόσκληση προς τους εκλεγμένους βουλευτές του Νομού μας, αλλά και προς την τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, να πράξουν αυτό που θα τους δικαιώσει στα μάτια των πολλών. Να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων τις δίκαιες θέσεις μας, να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία. Να αναλογιστούν ότι η ψήφος τους και η φωνή τους θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην φίλαθλη κοινή γνώμη. Ευχή όλων μας είναι να τους βρούμε συμπαραστάτες μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Tα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό τίμησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα της 28χρονης Ελπίδας που πέθανε στο δυστύχημα – «Αύριο θα έπαιρνε το πτυχίο της»

Το πτυχίο της από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα έπαιρνε η 28χρονη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συγκινητικό βίντεο: «Λύγισε» ο Σβαρτσενέγκερ ακούγοντας τα όσα βίωσε 14χρονη ισραηλινή – Η Χαμάς σκότωσε τον πατέρα της

Εκεί άκουσε την ιστορία της 14χρονης Έλλα Σάνι που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αποτροπιασμός στην Ήπειρο: Πυροβόλησαν αρκούδα με το μικρό της

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου διερχόμενοι οδηγοί εντόπισαν νεκρές δυο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακάλυψαν νέο είδος αράχνης: Έχει τέσσερα μάτια και νύχια και ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος θαλάσσιας αράχνης που ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τουρισμός για Ολους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ανοίγει τον Ιανουάριο η πλατφόρμα

Τον Ιανουάριο ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Ο β' κύκλος του…

3 Δεκεμβρίου 2023