Τοπικά

Εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για τα τοπικά προβλήματα περιβάλλοντος και την αντιμετώπισή τους

Εκδήλωση με τη μορφή ημερίδας, με θέμα «Τοπικά Προβλήματα Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση» θα πραγματοποιήσει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Στην Ημερίδα ο κ. Γιώργος Κρεμλής: Διευθυντής ε.τ. της Ε.Ε. θα κάνει εισήγηση με θέμα «Περιβαλλοντικά Δικαιώματα και Ε.Ε.»
Ο κ. Κρεμλής ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ε. και βοήθησε πολύ τη χώρα μας σε διάφορα ζητήματα προστασίας και χρηματοδότησης έργων του περιβάλλοντος. Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του στην επανασύσταση της Λίμνης Κάρλα.

Παρέμβαση θα κάνει ο κ. Θανάσης Σταθόπουλος, τ. Εισηγητής του Δικαστηρίου της Ε.Ε. με θέμα «Ο Ρόλος του Δικαστηρίου της Ε.Ε.»
Ο κ. Θανάσης Σταθόπουλος είναι συμπολίτης μας και έχει ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρκετές από τις οποίες ήταν Ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Γιώργος Νικόπουλος, Δικηγόρος θα κάνει εισήγηση με θέμα «Περιβαλλοντικά Προβλήματα Μαγνησίας. Παραδείγματα». Έλκει την καταγωγή του από το Βόλο, είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και έχει ασχοληθεί με υποθέσεις του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, κυρίως στο ΣτΕ, έχει δε μελετήσει ορισμένα περιβαλλοντικά ζητήματα της Μαγνησίας.

Ο κ. Δήμος Νικόπουλος, Νομικός Σύμβουλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ θα αναπτύξει το θέμα «Το “Δικαίωμα του Καθενός” στην Προστασία του Περιβάλλοντος».Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ειδικευτεί σε ζητήματα Διοικητικού Δικαίου, έχοντας εκπροσωπήσει στα αρμόδια δικαστήρια σημαντικούς φορείς, μεταξύ των οποίων και Δικηγορικούς Συλλόγους.
Με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των σημαντικών εισηγητών και των γνώσεων που έχουν σε πολλά ζητήματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το