Τοπικά

Εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονίες και έμφυλη βία στην Ελλάδα»

Με αφορμή την έξαρση των γυναικοκτονιών του τελευταίου έτους στον ελληνικό χώρο, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Γυναικοκτονίες και έμφυλη βία στην Ελλάδα».
Μέσα στο 2021 έχουν ήδη σημειωθεί 13 γυναικοκτονίες και αμέτρητα κακοποιητικά και παραβιαστικά περιστατικά σε βάρος θηλυκοτήτων. Ως προπτυχιακές/οί φοιτήτριες/ες και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου, θεωρούμε άκρως απαραίτητο να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτήτριες/ες και άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να επιμορφωθούν επί του κρίσιμου θέματος της έμφυλης βίας και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για συζήτηση. Προσβλέπουμε σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο που μάχεται τις έμφυλες και όποιες άλλες κοινωνικές διακρίσεις και διαμορφώνει έναν πολιτισμικό ορίζοντα με κριτήριο την δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη.
Σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Σύλλογος καλεί να παρέμβουν και να τοποθετηθούν οι:
Αλίκη Θεοδοσίου: Υποψήφια Διδακτόρισσα, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Πηνελόπη Καρδάση: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Εκπαιδευτικός.
Αθηνά Παπαναγιώτου: Νομικός, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Πένυ Πασπάλη: Υποψήφια Διδακτόρισσα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ερευνήτρια στην ελληνική ομάδα του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τη Γυναικοκτονία.
Έλενα Τζελέπη: Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Συντονίζει η Γιούλη Μπακάμη: Προπτυχιακή φοιτήτρια, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26/11, μέρα Παρασκευή, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος», στον Θόλο (κτήριο Παπαστράτου), στις 18:00 μμ.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον COVID-19.
Παρακαλούμε, όσες/οι παρευρεθούν στην εκδήλωση, να καταχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία στο σύστημα edupass.gov.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το