Τοπικά

Εκδήλωση για το νερό της Αγριάς από την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο”

Ανοικτή εκδήλωση διοργανώνει αύριο στις 20:00, στο χώρο του καφέ-μπαρ HAYATT στην Αγριά η παράταξη Μαζί για τον Βόλο, με κεντρικό ομιλητή τον Νικήτα Μυλόπουλο, καθηγητή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αντικείμενο “Έργα Προστασίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων”.
«Η διαχείριση των υδάτων και η ποιότητα του πόσιμου νερού είναι ένα από τα πιο ζωτικά ζητήματα των τοπικών κοινωνιών. Παλαιωμένες και ακατάλληλες σωληνώσεις, ανεπαρκή δίκτυα και αναξιοποίητα πηγαία ύδατα, ξεπερασμένη τεχνολογία και επιβαρυμένες γεωτρήσεις, αλλά και η επίδραση της κλιματικής κρίσης, αποτελούν σημαντικές πτυχές του ζητήματος, που απηχούν σε μεγάλο βαθμό της κατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης μας.

Το πρόβλημα στην ύδρευση της περιοχής της Αγριάς και της μεγάλης ταλαιπωρίας που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, ειδικά σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και για την τοπική οικονομία, είναι ενδεικτικό αφενός της αδυναμίας της Δημοτικής Αρχής να δώσει αξιόπιστες λύσεις και αφετέρου της απουσίας υλοποίησης έργων εδώ και επτά χρόνια, στην κατεύθυνση της βελτίωσης και της αναβάθμισης της ποιότητας της ύδρευσης», σημειώνει η παράταξη. Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Ιάσονας Αποστολάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το