Τοπικά

ΜέΡΑ25: “Aκόμα ένα διχαστικό διάγγελμα”

Διχαστικό χαρακτηρίζει το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Μαγνησίας του ΜέΡΑ25. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες φορές, χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτα, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε ακόμα ένα διχαστικό διάγγελμα, εγκωμιάζοντας και πάλι τον εαυτό του και την κυβερνητική πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας οδήγησαν σε τελική ανάλυση στην ανάγκη να απευθυνθεί ξανά στον ελληνικό λαό. Για μια ακόμα φορά μίλησε για αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία από τον τουρισμό, τη στιγμή που οι κρατήσεις και οι επισκέψεις παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές, προσπαθώντας να μεταφέρει μια τεχνητή αισιοδοξία για να καλύψει την πλήρη αποτυχία των κυβερνητικών πολιτικών».

Τονίζει ακόμη ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε τη μεταφορά της ευθύνης για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και πάλι στους πολίτες και συγκεκριμένα στους ανεμβολίαστους, «ανακοινώνοντας μάλιστα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συνοδεύοντας την ανακοίνωση με εκβιαστικές απειλές προς όσους δε συμμορφωθούν» όπως αναφέρει η Περιφερειακή Επιτροπή.
«Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με όσους δε συμμορφώνονται από τις 16 Αυγούστου να μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Επιπλέον από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επεκταθεί και στους υγειονομικούς εργαζόμενους. Την ίδια ώρα όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας και το Στρατό που θεωρεί εκλογικό του ακροατήριο ανακοίνωσε “ειδική πρόνοια” χωρίς υποχρεωτικότητα. Τέλος παίρνοντας πίσω τα μέτρα που είχαν ¨διαρρεύσει” με τον πλέον επίσημο τρόπο, ανακοινώθηκε πως από τα μέσα ως τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι διασκέδασης θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους και δε θα υπάρξουν μεικτοί. Είναι σαφές πως ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός κινείται πίσω από τις εξελίξεις και τα γεγονότα, σπασμωδικά και χωρίς το παραμικρό πλάνο, δοκιμάζοντας και ανακοινώνοντας μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ή αποσύρονται ανάλογα με τις αντιδράσεις του κόσμου τις οποίες φαίνεται να περιμένει η κυβέρνηση για να αξιολογήσει τις επιλογές της» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το