Τοπικά

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στους Τρικεριώτες σφουγγαράδες

Ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» θέλοντας να τιμήσει τους Τρικεριώτες σφουγγαράδες και την προσφορά τους στην οικονομική ευημερία του Τρικερίου διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με τίτλο «Το Σκάφανδρο του Τρικεριώτη».
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Βασιλική Κλιάρη. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή, τα όνειρα, τις αντιξοότητες και τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν μέσα και από δικές τους μαρτυρίες. Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του συλλόγου.
Στη συνέχεια η κα Λίτσα Ντάτσιου – Σπανού θα μιλήσει για τη μεγάλη ναυτική παράδοση των Τρικέρων και την αξιοσύνη των ναυτικών και των σφουγγαράδων που η φήμη τους ξεπέρασε τα στενά όρια του Τρικερίου.
Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα θεατρικό δρώμενο που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους νοερά στον γοητευτικό και γεμάτο κινδύνους κόσμο των Τρικεριωτών σφουγγαράδων και ίσως μπορέσουν να αφουγκραστούν λίγο τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις επιθυμίες τους…
Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του Συλλόγου κα Άσπα Καλογήρου.
Στη 12ετή του πορεία ο Σύλλογος «Εν Τρικερίω» μέσω ποικίλων δράσεων πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς έχει προβάλλει την ιδιαίτερη πατρίδα των μελών του καθώς και την γυναικεία παραδοσιακή τρικεριώτικη φορεσιά.

Είσοδος ελεύθερη, με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της Covid-19.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το