Πολιτισμός

Εκδηλώσεις σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μουσική εκδήλωση και θεατρική παράσταση στον Κατηγιώργη Ν. Πηλίου, αθλητική εκδήλωση με αθλοπαιδιές και αγώνας ποδοσφαίρου στην Κριθαριά, έκθεση ζωγραφικής χειροτεχνίας και κεντήματος για παιδιά και αναβίωση ομαδικού παιδικού παιχνιδιού στις Αφέτες Πηλίου και Φιλιππίδεια 2018 στις Μηλιές Πηλίου, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Νομό Μαγνησίας από τις 10 μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Αφετών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την «Έκθεση ζωγραφικής χειροτεχνίας και κεντήματος για παιδιά – Αναβίωση ομαδικού παιδικού παιχνιδιού», που θα πραγματοποιηθεί στις Αφέτες Πηλίου στις 10, 11 και 12 Αυγούστου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η επαφή των παιδιών με τις τέχνες της ζωγραφικής, της χειροτεχνίας και του κεντήματος μέσω της αναβίωσης ομαδικού παιδικού παιχνιδιού. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ξεκινάει και ο επαγγελματικός προσανατολισμός κάποιων παιδιών που έχουν έφεση σ’ αυτές τις τέχνες.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών Ν. Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στo πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φιλιππίδεια 2018» που θα πραγματοποιηθούν στις Μηλιές Πηλίου, συνδιοργανώνουν την «18η Συνάντηση Χορευτικών Ομάδων – Παραδοσιακό πανηγύρι» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Φιλιππίδεια 2018» είναι αφιερωμένες στη μνήμη του δασκάλου του γένους Δανιήλ Φιλιππίδη.
Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κατηγιώργη Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση και θεατρική παράσταση, που θα πραγματοποιηθούν στον Κατηγιώργη Ν. Πηλίου στις 11 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε περίοδο με υψηλή τουριστική κίνηση, έτσι θα έχουν την ευκαιρία κάτοικοι και επισκέπτες – παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρακολουθήσουν έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου και να αναγνωρίσουν το έργο των μουσικών που δρουν και εργάζονται στον τόπο μας.

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός και Αλιευτικός Σύλλογος Κριθαριάς «Ο Νέος Απόστολος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν αθλητική εκδήλωση με αθλοπαιδιές και αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο του οικισμού της Κριθαριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Αυγούστου. Στο γήπεδο του οικισμού θα γίνουν αθλοπαιδιές με όλα τα παιδιά της Κριθαριάς, αλλά και των γύρω οικισμών και θα διεξαχθεί μεγάλος αγώνας ποδοσφαίρου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμυλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «ακόμη ένα Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται σε περιοχές του Νομού Μαγνησίας αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συνδρομή και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε μια περίοδο που ο τόπος μας έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες παραθεριστές Έλληνες, αλλά και από άλλα κράτη, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είναι μια καλή ευκαιρία να διαδώσουμε τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας, την ιστορία μας, με σκοπό να ενισχύσουμε την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών. Η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων της Περιφέρειας με τοπικούς συλλόγους, φορείς και δήμους συνεχίζεται, στην από κοινού προσπάθεια που κάνουμε για την προβολή της νησιωτικής και ηπειρωτικής Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το