Τοπικά

Εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες στο Μουσικό σχολείο Βόλου

Στις 700 και πλέον ανέρχονται κάθε εβδομάδα οι διδακτικές ώρες που χάνονται στο Μουσικό σχολείο Βόλου, επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν μουσικά όργανα. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προχώρησε στην προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να προσληφθούν και αναπληρωτές.
Το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης μας είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη καθηγητών οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο για να διδάσκουν τα μουσικά όργανα.
Αλλά για ακόμη μια χρονιά παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, δηλαδή να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, αλλά οι καθηγητές μουσικών οργάνων να μην έχουν προσληφθεί στην ώρα τους.
Πρόπερσι φτάσαμε στον Μάρτιο και ακόμη προσλαμβάνονταν καθηγητές μουσικών οργάνων, ενώ πέρυσι χρειάστηκε να φτάσουμε στον Ιανουάριο.
Για φέτος η ελπίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αυτή τη στιγμή πολλές εκατοντάδες είναι οι διδακτικές ώρες στα μουσικά όργανα που δεν διδάσκονται κάθε εβδομάδα λόγω έλλειψης καθηγητών.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στον ταμπουρά είναι 90 ώρες, στο πιάνο 300 ώρες, στην κιθάρα 170 ώρες, στο βιολί στις 73 ώρες, στο μπουζούκι 27 ώρες, στα ευρωπαϊκά κρουστά 88 ώρες, στο κανονάκι 24 ώρες.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «κάνουμε όποιες ενέργειες απαιτούνται, για να καλύψουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα κενά καθηγητών μουσικών οργάνων στο μουσικό σχολείο. Έτσι ήδη προχωρήσαμε ως Δευτεροβάθμια σε προκήρυξη όλων των θέσεων στην οποία ανταποκρίθηκαν μόνιμοι καθηγητές που διαθέτουν ειδίκευση σε αυτά τα μουσικά όργανα και έχουν λάβει την πιστοποίηση από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα για όσες θέσεις δεν καλυφθούν, θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών».
Στο μεταξύ σήμερα θα συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ για να οριστικοποιήσει, ποια κενά υπάρχουν ακόμη, αν και από τη Δευτεροβάθμια επισημαίνεται πως αυτά είναι ελάχιστα πλέον και εντοπίζονται κυρίως στα νησιά. Εκεί δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο να τοποθετούμε τους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν, αλλά να λαμβάνουν άδειες».
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να στείλουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, καθώς το υπουργείο αναμένεται να κάνει νέες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών με τις μαζικές προσλήψεις 15.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχε πραγματοποιήσει πριν 20 και πλέον ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το