Ροή

Εκατοντάδες αναπληρωτές στη Μαγνησία από τη σχολική τάξη στο ταμείο ανεργίας “Θ”

Δύσκολος και καταθλιπτικός ο δρόμος του Ιουνίου για τους εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας που από τη σχολική τάξη και τη δημιουργικότητα καταλήγουν στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ και με την αγωνία για την επόμενη σχολική χρονιά, αν θα διοριστούν, να περισσεύει.
Εδώ και μερικές ημέρες πολλοί είναι οι αναπληρωτές οι οποίοι δίδαξαν φέτος στα σχολεία της Μαγνησίας και πλέον μεταβαίνουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να πάρουν τα χαρτιά της απόλυσης και στη συνέχεια να κατευθυνθούν αμέσως στον ΟΑΕΔ υποβάλλοντας τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας.
Στον ΟΑΕΔ περιμένουν καρτερικά στην ουρά για να δώσουν τα χαρτιά στους αρμόδιους υπαλλήλους και να λάβουν το επίδομα των 360 ευρώ.
Στις 21 Ιουνίου ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας για τους αναπληρωτές, οι οποίοι βρίσκονται σε στάση αναμονής και αγωνίας για το αν θα μπορέσουν να εργαστούν του χρόνου σε κάποιο σχολείο. Και ακούγοντας την κυβέρνηση να λέει ότι θα μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών, μόνο άνετα δεν νιώθουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας ξεπέρασαν τις 6.000 οι προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων Διευθύνσεων του υπουργείου ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων διαμορφώθηκε φέτος στις 6.487 με τους 6.210 εξ αυτών να εργάζονται με το καθεστώς του αναπληρωτή και 277 ως ωρομίσθιοι. Στη Γενική Εκπαίδευση ο μεγαλύτερος αριθμός των προσληφθέντων αφορούσε τους φιλολόγους με 826 προσλήψεις, ενώ ακολούθησαν οι μαθηματικοί και οι βιολόγοι με 474 και 398 προσλήψεις αντίστοιχα. Την πρωτοκαθεδρία είχαν οι φιλόλογοι και στην Ειδική Αγωγή με 470 προσλήψεις για τα Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ένταξης και 283 για την Παράλληλη Στήριξη.
Στη Μαγνησία οι προσλήψεις αναπληρωτών στα Γυμνάσια και Λύκεια ανήλθαν στις 160.
Στο μεταξύ σήμερα λήγει η σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Ουσιαστικά είναι η τελευταία ημέρα που προσέρχονται οι καθηγητές στα σχολεία. Ωστόσο τα Λύκεια θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου για να εξυπηρετούν τους υποψήφιους που θέλουν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκθεση από το «Τεχνοποίημα» για τη στήριξη της δράσης «Θαύμα»

  Αρκετός ήταν ο κόσμος που πέρασε χθες από τον Άγ. Νικόλαο, όπου είχε στηθεί…

24 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις, χειροτεχνίες και μπισκότα από μαθητές

  Εντυπωσιακές - και εύκολες στην κατασκευή τους - δημιουργίες, χειροτεχνίες και γλυκά, ετοίμασαν οι…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μέλη του ΣΔΥΒ εκπαιδεύτηκαν σε ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή

Εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή, για αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Dixie Chicks: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Laura Lynch, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε η Λόρα Λιντς (Laura Lynch). Σύμφωνα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βιβλία – δώρα για αγαπημένα πρόσωπα

  Έξι συνεργάτες της «Θ» προτείνουν για τις γιορτές από ένα αγαπημένο βιβλίο - δώρο.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Στις 30 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το “6ο Volos Santa Run”

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ,  με την υποστήριξη του Κένταυρου Βόλου, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων…

24 Δεκεμβρίου 2023