Κόσμος

Αίγυπτος: Ο στρατός σκότωσε 12 τζιχαντιστές σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο Σινά

Αεροσκάφη της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν ένα κέντρο ισλαμιστών μαχητών που δρουν στο Σινά, σκοτώνοντας 12 μαχητές και καταστρέφοντας αρκετά στρατιωτικά οχήματα 4X4.

Οι αεροπορικές επιδρομές «είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ιδιαίτερα επικίνδυνων, ηγετικών στελεχών της Ανσάρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι», τόνισε ο στρατός της Αιγύπρου στην ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρει το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Τρεις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, Αλεξάνδρεια.

Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι, η πλέον ενεργή μαχητική οργάνωση στην Αίγυπτο, έχει δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2014 πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, υιοθετώντας τον τίτλο «Επαρχία του Σινά».

Η οργάνωση κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και αστυνομικών, ενώ τους πρόσφατους μήνες έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών Κοπτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών.

Οι αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της οργάνωσης σε επιχειρήσεις στο Σινά. Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων περιλαμβάνονται στα θύματα των επιθέσεων.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το