Ελλάδα

Εγκρίθηκε η πρόταση Τσίπρα για τις Συμμαχίες – Ποια ονόματα μπαίνουν στα ψηφοδέλτια

tsipras protasi

Με την αποχή της Αριστερής Πλατφόρμας και τρία λευκά εγκρίθηκε η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για το συμμαχικό πλαίσιο των εκλογών, απευθύνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Σιωπηρη εξουσιοδότηση στον Αλεξη Τσίπρα να εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τη Θεοδώρα Τζάκρη τον Οδυσσέα Βουδούρη το Θοδωρο Παραστατίδη, αλλά και 50 πρόσωπα απο τις συμπορευόμενες με το ΣΥΡΙΖΑ πολιτικές κινήσεις παρείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια συνεδρίαση που –δεδομένης της συγκυρίας με τις επερχόμενες εκλογές- κύλησε σε ήπιους τόνους χωρίς το συγκρουσιακό κλίμα που ειπχε κυριαρχήσει σε προηγομενες συνεδριάσεις.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να περιγράψει τις συμμαχίες χωρίς αναφορές σε ονόματα και να εξασφαλίσει την ανοχή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η οποία αν και δεν υπερψήφισε το κείμενο της απόφασης, δεν κετέθεσε τροπολογία με καταγεγραμμενη τη διαφωνία της για συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Τελικά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε ένα βήμα πίσω και δεν επέμεινε στην κατάθεση της τροπολογίας με την οποία και θα πρότεινε τον αποκλεισμό όσων υποψηφίων υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης μνημονιακές πολιτικές.

Ωστόσο, κέρδισε τη…δέσμευση της ηγεσίας, ότι τα πρόσωπα που έχουν μνημονιακό παρελθόν δεν θα αξιοποιηθούν σε πόστα κυβερνητικής ευθύνης.

Απομακρύνονται όπως όλα δείχνουν οι Μάρκος Μπόλαρης, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα, ενώ στελέχη από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (πολιτική κίνηση της Λούκας Κατσέλη) θα ενταχθούν στους συνδυασμους.

Υποψηφιότητα έκπληξη για την Κουμουνδούρου απ ότι φαίνεται θα είναι αυτή του καθηγητή Οικονομικων Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος θα είναι υποψήφιος -κατα τα φαινόμενα- στη Β´ αθήνας μαζί με το Νίκο Παππά, τον Ανδρέα Καρίτζη, το Νίκο Χουντή, το Γιάννη Μπαλάφα, τη Θεανω Φωτίου, δημητρη Τσουκαλα, Νίκο ξυδάκη.

Κομβικό σημείο που προκάλεσε και το έντονο ενδιαφέρον των συνέδρων αποτέλεσε το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας «σε όσες και όσους με ανιδιοτέλεια συμπορεύτηκαν μαζί μας τα τελευταία χρόνια», ενώ στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται να προσωποποιηθεί το συμμαχικό σχήμα μέσα από τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

πηγή www.iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το