Τοπικά

Εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου ο σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς

Εγκαταστάθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου ο σταθμός βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους (τηλεδιερμηνέας). Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, οι συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που θα διευκολύνει την εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους.

Ο σταθμός επικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους αποτελεί ένα «tablet» το οποίο έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή «iris» (Relay service), που είναι μια εξ αποστάσεως παροχή τηλεδιερμηνείας για κωφούς και βαρήκοους, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση στο Εθνικό ίδρυμα Κωφών (Ε.Ι.Κ).

Tο άτομο με προβλήματα ακοής φτάνει στο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή και κάτω από το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του, πατάει το κουμπί «πάμε». Αμέσως συνδέεται με το κέντρο διερμηνείας και έχει οπτική επαφή μέσω κάμερας με τον διερμηνέα, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί στη νοηματική γλώσσα και τη χειλεοανάγνωση και να ζητήσει πληροφορίες.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, την Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (Ε.Ι.Κ) κα Βεννέτα Λαμπροπούλου και την κ. Γκεμίση, συνεργάτιδα της κ. Μιχαηλίδου, για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το