Τοπικά

Εγγραφές στο Λύκειο με κωδικούς taxisnet

Με τους κωδικούς του taxisnet θα πρέπει να κάνουν για την ερχόμενη σχολική χρονιά την εγγραφή του παιδιού τους από τη Γ’ Τάξη Γυμνασίου στο Λύκειο, αλλά και στις Τάξεις του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, οι γονείς οι οποίοι αυτές τις ημέρες καταφεύγουν στα λογιστικά γραφεία για να εξυπηρετηθούν.
Αυτό δηλαδή που ίσχυε πέρυσι στα ΕΠΑΛ, πλέον μεταφέρθηκε και στα ΓΕΛ.
Έτσι οι γονείς από το σπίτι τους κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Βέβαια η διαδικασία αν και φαίνεται απλή μόνο τέτοια δεν είναι για αρκετούς.

Όπως εξηγούν διευθυντές, «ο πρώτος λόγος είναι πως αρκετοί γονείς που επικοινωνούν μαζί μας δεν γνωρίζουν τους κωδικούς τους και έτσι αναγκάζονται να απευθυνθούν στον λογιστή τους για τους ενημερώσει σχετικά και τις περισσότερες φορές για να τους υποβάλλει αυτός τα απαιτούμενα στοιχεία. Ο δεύτερος λόγος είναι πως η εγγραφή γίνεται μόνο με τους κωδικούς του κηδεμόνα. Έτσι υπάρχουν περιπτώσεις που έχει δηλωθεί η μάνα ως κηδεμόνας, αλλά τους κωδικούς τους έχει ο πατέρας».
Κατά τα άλλα η συμπλήρωση των στοιχείων είναι εύκολη. Μέχρι και πέρυσι η εγγραφή του μαθητή γινόταν με μια υπογραφή του γονέα.
Πάντως το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, γιατί θέλει να έχει από τώρα μια εικόνα με τον αριθμό μαθητών στα σχολεία για να καλύψει έγκαιρα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η εγγραφή που κάνουν αυτή την περίοδο οι γονείς είναι προσωρινή και η οριστική θα γίνει από τα σχολεία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου και τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο. Και αυτό, γιατί μπορεί κάποιος μαθητής να μείνει μετεξεταστέος λόγω χαμηλής επίδοσης στα μαθήματα.
Η προθεσμία για τις εγγραφές άρχισε στις 14 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Μαΐου. Τα σχολεία έχουν ενημερώσει τους γονείς για τη διαδικασία. Σημειώνεται πως εγγραφή του μαθητή μπορεί να γίνει και από τις 12 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά εφόσον το επιτρέψει ο διευθυντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το