Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο παλαιός έμπορος Νικόλαος Σαμαράς

Το κατάστημά του ήταν σημείο αναφοράς στην εμπορική αγορά του Βόλου, στην Ερμού. Γενιές και γενιές Βολιωτών πέρασαν από αυτό, μέχρι που το 2003 κατέβασε ρολά. Το κατάστημα Σαμαρά πέρασε τότε στην ιστορία και χθες πέρασε στην ιστορία και ένας από τους δύο αδερφούς, που το έστησαν το 1948.


Ο Νικόλαος Σαμαράς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 χρόνων, από παθολογικά αίτια. Πάλεψε τους τελευταίους μήνες, όπως είχε παλέψει να στήσει μαζί με τον αδερφό του Χριστόφορο την επιχείρησή τους στα δύσκολα εκείνα χρόνια μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Ήταν το 1948, όταν διαίρεσαν το κουρείο του παππού Φραγκίσκου και έστησαν ένα κατάστημα ψιλικών, που λειτούργησε επί 55 χρόνια, Ερμού με Τοπάλη και είχε γίνει το σήμα κατατεθέν της εμπορικής αγοράς του Βόλου. Στο κατάστημα Σαμαρά οι γυναίκες έβρισκαν τα πάντα, από ένα τσιμπιδάκι μέχρι γούνινο γιακά για παλτό. Εκτός από έμπορος ο Νικόλαος Σαμαράς διακρίθηκε και ως οικογενειάρχης, καθώς απέκτησαν με τη σύζυγό του επτά παιδιά και χάρηκαν 12 εγγόνια.
Τον Νικόλαο Σαμαρά θα αποχαιρετήσουν σήμερα στις 11 το πρωί συγγενείς και φίλοι από τον ιερό ναό Ανάληψης του Χριστού Βόλου, ενώ η οικογένεια απευθύνει έκκληση, αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στην Κιβωτό του κόσμου.

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για τον θάνατο του Νικ. Σαμαρά:
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο του Νικολάου Σαμαρά, πατέρα του Μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λυδίας Σαμαρά και σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 13/02/2020 αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των (150€) στο Ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου».
3. Να δημοσιευθεί το παρόν στον ημερήσιο τοπικό τύπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το