Πολιτισμός

Εφημερίδα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου από το 1959 παραδόθηκε στο σημερινό προεδρείο

Στην κατοχή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου περιήλθε εφημερίδα του Συλλόγου που εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε τον Ιούνιο του 1959 στη Νέα Αγχίαλο! Υπεύθυνος σύνταξης ήταν ένας εκ των συνιδρυτών του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, ο αείμνηστος κ. Γεώργιος Μπουρτζής.
Την εφημερίδα παρέδωσε στο Σύλλογο η κ. Ευαγγελία Κίτσογλου, η οποία την ανακάλυψε μέσα στα πράγματα του πατέρα της κ. Λεωνίδα Κίτσογλου, μέλος του Φιλοπρόοδου αλλά και της τότε χορωδίας του συλλόγου.
Διαβάζοντάς την κανείς, θα ανακαλύψει πόσο δραστήριοι κοινωνικά, αθλητικά, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά ήταν πάντα οι Αγχιαλίτες. Θα ανακαλύψει και θα συγκινηθεί διαβάζοντας τα ονόματα των μελών της χορωδίας του Φιλοπρόοδου, της κίνησης του ληξιαρχείου, της νέας διοίκησης του αθλητικού συλλόγου. Θα ανακαλύψει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η ιστορία του Συλλόγου με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.


Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος ιδρύθηκε στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1882 και επανιδρύθηκε στη Νέα Αγχίαλο το 1957.
«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξουμε άξιοι συνεχιστές του ονόματος και της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς του Φιλοπρόοδου. Είναι τιμή και χρέος μας απέναντι σε όλους αυτούς, που σε καιρούς δύσκολους, είχαν όραμα και έδωσαν προοπτική στον τόπο μας», τόνισαν η Πρόεδρος Βαλασία Πετρίδη και το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και ευχαρίστησαν θερμά την κ. Κίτσογλου γι’ αυτή την ευγενική και ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το